U mnie egr jeszcze nie wyleciał, ani nie został zaduszony, ale to kwestia czasu :)
Printable View
U mnie egr jeszcze nie wyleciał, ani nie został zaduszony, ale to kwestia czasu :)
u mnie po zaślepieniu egr i nowa przepływka przeczyszczenie regulatora i czujników chodzi jak po maśle. i to tylko 105 km. zobacze jak będzie po wymiani wtrysku bo przelewa troche
Zaślepienie EGR sprawia że auto zbiera się lepiej. :) Moja śmiga aż miło, no ale wiadomo że autko zbiera się najlepiej w zakresie pracy turbiny. Ja mam dodatkowo zmienione mapy czyli ok. 180km i 380-390nM i nie czuć mocno zamulenia przy starcie:rolleyes:
i oczywiście wszyscy wiedzą że poradnik co i jak jest w dziale Zrób to sam
Oraz w tym temacie
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...rculation.html
Sprawdziłem przed chwila dokładnie u mnie jak jest. Od 1750 czyli od włączenia turbiny auto ciągnie równo mocno do około 4500, po tym moment obrotowy się kończy i trzeba zmienić bieg :) egr zaślepiony.
A nie lepiej zapiąc jakiś program do mierzenia czasu przejazdów np. o 0 do 100km/h? swego czasu testowałem swoją tak na alfadiagu. Gdyż w jednym aucie możesz czuc iż inne przyspiesza lepiej niż twoje, a np. może to byc spowodowane rykiem silnika, przełożeniami skrzyni biegów, oraz wieloma innymi czynnikami.
Można też stoperem zmierzyć:) Jak wyjdzie zbliżone do 9,3s to ok. Ja niedawno tak się bawiłem-kilka startów i uśredniłem wyniki- 7,8s:)