No mi niby wszystko działa ale kieeedyś się wezmę i zrobię te scyzoryki i otwieranie kufra wg. twojego manuala, korci mnie korci :).
Printable View
No mi niby wszystko działa ale kieeedyś się wezmę i zrobię te scyzoryki i otwieranie kufra wg. twojego manuala, korci mnie korci :).
Ja w swojej teraz tego nie mam i mnie szlag trafia. Czekam aż żona mi trochę budżet popuści :D
No dobra... wybaczcie mi moją niepełnosprytność.... Powiem wprost, jest to moje pierwsze auto, a jedyne doświadczenie w bawieniu się kabelkami to podpinanie kierunkowskazów w skuterze - gdzie niezależnie który kabelek do którego podpieliśmy to i tak działało...
Sterownik centralnego zamka jest trochę trudniejszy, jestem w stanie na skrętke połączyć kabelki, ale potrzebuję waszej pomocy by wiedzieć który do którego i jak...
Wklejam tutaj schemat
http://img802.imageshack.us/img802/9...instalacji.png
Może analizujmy od początku, pomóżcie mi w tym.
Różowy - nie podpinam
Zielony - nie podpinam
Brązowy - szukam np. lewego kierunkowskazu
Zielony - szukam np. prawego kierunkowskazu
Czerwony - ciągne do plusa w akumulatorze
Czerw/czarn - szukam kabelka który idzie do klapy bagażnika - niezależnie który znajde, byle ten odpowiadający za otwieranie, i mogę go rozciąć, wkręcić się w niego i zaizolować?
Czarny - ciągne do minusa w akumulatorze
Teraz druga strona, trudniejsza
Tu mi musicie pierwszo pomóc, czy mamy w 166 Sterowanie minusem, Sterowanie plusem, Bezpośrednie sterowanie siłownikiem czy Sterowanie zmienne Plus/Minus ?
Mogę Ci sprzedać kluczyk scyzoryk, ale jest ułamany grot.
Mam już sterownik z dwoma kluzcykami scyzorykami... Teraz chcę to po prostu podłączyć ;)
Problem rozwiązany, zaprowadziłem do elektromechanika. Podłączył, skasował stówę. Dodatkowo nie działał mi żółty przekaźnik, wziął 30 zł za przekaźnik i 30 zł za robotę.
Wydane 113 za sterownik, 160 u elektromechanika, jeszcze około 50 zł na zaostrzenie jednego grota (pestkę z kluczyka już przełożyłem).
Dostrojenie immo kosztuje u mnie 150 zł.
Nie będe wydawał 200 zł by mieć 2 kluczyki scyzoryki. Ten drugi potraktuje jako 'breloczek' :)