Mnie padła tzn rozszczelniły się dwie sekcje - sikało ropą. Uszczelnienia wymieniałem sam i wszystko jest ok.
Printable View
A czy lejący wtrysk to nie byłby przypadkiem czarny/czarnopodobny dym?
Nie o dym a o kolor dymu mi chodziło akurat, autor napisał że mu dymi na niebieskawo a wydawało mi się że wtrysk i te które wymieniłeś nie dawałyby niebieskawego dymu. A ktoś tam wyżej "stawiał na lejący wtrysk".
Ale ja nie mam doświadczenia żadnego tylko tak o wtrąciłem się używając wiedzy forumowej - niesłusznie, przepraszam.
co do czarnego dymu nie ma dizla co nie puszcza czarnej chmury.. niebieski dym olej, biały dym Woda,płyn (zimna pogoda)
silniki 2.4 jtd sa jednymi z najmocniejszych konstrukcji.. osobiście znam 166 która z tym silnikiem ma przejechane ponad 750.000 bez remontu..(wiadomo ze taki rezultat można uzyskać dbając o silnik) a turbina była już 4 razy wymieniana.
średnia Żywotność turbiny to około 200.000 to samo jest ze wtryskami oczywiście na zużycie wtrysków ma tez wpływ to gdzie tankujemy..
co do mechaników.. nasze AR radze oddawać do mechaników którzy w tym temacie siedzą...
mechanicy od VW..i innych masówkę podchodzą do AR jak do jeża ;/
prosta sprawa komp powinien pokazać o co chodzi, jeżeli cos dzieje sie z wtryskami to wyświetli błąd (jak u mnie wtrysk na 5 garze nie ok!) czsem wystarczy wymienic tylko podkadki oryginalnie są miedziane, chłopaki z forum polecaja wymienić na ceramiczne, nie znam się az tak ale zawsze teoretycznie niebieski dymek kojarzono z wtryskami, mojemu tatkowi jak padło turbo w mazda 6 to tylko czarne chmury!
dziś autko odstawiłem do mechanika i On też stawia na wtryski... okaże się w najbliższym czasie;)