Ja w 2.4 (140 KM) do zapalenia się rezerwy robię 850 km 100% miasto
Printable View
Ja w 2.4 (140 KM) do zapalenia się rezerwy robię 850 km 100% miasto
Ja u siebie w 1,9 jtd 16v zrobiłem 750 km i mam jeszcze jedną czwartą baku, robię codziennie trasę ok.15km x 2, plus trochę po mieście. Łudzę się , że zrobię 1000 km na baku, ale takie cuda to chyba tylko w długiej trasie , szwagier ma też belle,tylko z motorem 115 ps to na jednym baku zajechał do Chorwacji , na Plitwickie Jeziora, więc wynik znakomity.
pzdr,
Hm. Moje 1.8 do 10 nie dochodzi nigdy. Po mieście sięga 8,5 a najmniej udało się 6,7, ale fakt, że to trasa, w której 120 pojawiło się raptem kilka razy. Faktem jest jednak, że nieczęsto "pałuję" auto.
kolego z taką średnią: srednia predkosc na trasie byla 120-130 to się kolego ciesz ze swojego spalanie bo mi średnia wychodzi 70-80 km/h a spalanie mam 7,2-7,5 l/100km a mój brat jak jechał na wakacje moją to wyszło mu poniżej 6l/100km.
Czyli jest spoko,dzieki za odp
u mnie 11:)
No to i ja dorzuce swoje trzy grosze: moja pierwsza Bella w cyklu mieszanym 6-7.5l/100km mowa o 105ps najniżej w trasie udało mi się uzyskać 5.2l(liczone z dystrybutora rzecz jasna) , po przesiadce na 1.8TS w trasie zszedłem do 6.2lprzy prędkości średniej 120km/h momentami jednak dochodziło do 160km/h. Po powrocie do JTD-ka tyle,że juz 115PS najniżej zszedłem przy 4 osobach na pokładzie i nie eco drivingu tylko cały czas po górkach i wybrzeże także 6.5l myśle,że dobry wynik a przy pałowaniu nie wzieła mi więcej jak 8.5l :)
Moja przy dynamicznej jeździe w trasie spala ~6.1l :) -również mierzone pod dystrybutorem.
Do zaświecenia się lampki rezerwy staram się nie dopuszczać, a jeśli już się zaświeci czym prędzej tankuję :)
Czyli tak tragicznie mi nie spalila , przedemna jeszcze jakiej 500+/- km wiec zobaczymy jak to bd