-
Teoretycznie powinno być mniejsze, kiedyś miałem przypadek że silnik kręcił mało z ramy nie wyskoczył i nie zapalił ale jak czasem złapał to pracował normalnie co sie okazało jeden wtrysk tak lał że pompa nie potrafiła nabić ciśnienia po wymianie odpalał normalnie, czasem zdaża sie że szwankuje elektrozawór regulacji cisnienia na pompie CR jak masz możliwosć to go podmięń
-
No właśnie i tu się robią schody... Musiałbym kupić ten elektrozawór, choć sprawdzę jeszcze te przelewy jutro. Jak długo powinienem kręcić podczas testu przelewów?
-
Jeśli w pojemniczku jakimś zacznie byc więcej paliwa niż w pozostałych to będzie znak, ajesli bedziesz kręcił i pojemniki będą puste albo we wszystkich po równo czyli wtryski ok kręcenie tak do 20s powtórz że 2 razy. Tego plaka dużo prysnołeś miał chęc zapalić?
-
Tylko chwilkę rozpyliłem, może z 3-4 sekundy. Odzywał się ale zapalić nie chciał.
-
Przy nawet mocno lejącym wtrysku z plaka powinien zapalić, może pryśnij więcej nic mu się nie stanie, natomiast jeśli piszesz że nabija cisnienie do 500 to raczej regulator cisnienia pracuje ale nic nie jest pewne. sprawdz jeszcze mesem czy fesem jak przestajesz kręcić to czy cisnienie spada szybko do 0 czy np sie zawiesi na jakiejs wartości więcej trudno pomóc na forum może ktos się jeszcze wypowie.
-
Wartość mierzona ciśnienia nie spada prosto do 0 tylko spada w dwóch albo trzech krokach np. 310 - 205 - 0.
Spróbuję jeszcze jutro jednego podejścia z plakiem ale ewidentnie wygląda na jakiś problem z układem paliwowym.
-
ale spada do 0 czyli regulator pracuje, musisz szukać badać cos może namierzysz pomyslałem jeszcze o czujniku wału może padł
-
Zastanawiam się też co mogło być przyczyną, że na 2 dni przed śmiercią odpalał wyraźnie gorzej bo wyraźnie dłużej musiał kręcić aby odpalić.
.
-
-
To raczej wykluczam. Tankowany ciągle na jednej stacji - Orlen
.