-
Mam w swojej identyczny objaw jak Majkel , ale dopiero jak auto postoi na słońcu ze 3h, bo normalnie chodzi bez zastrzeżeń. Próbowałem już we wszystkie strony kręcić odbojami i bez efektu.
-
Daj podkładki pod zamek w klapie :D albo trzeba wymienić siłownik. On chyba z wiekiem wymięka. Jak zluzujesz kalpę tak że naprawdę prawie pod własnym ciężarem się będzie zamykać to nie ma problemu z otwieraniem. Jednak jak zamek ma za duży opór to sobie klika ale nie otworzy. Miałem tak w poprzedniej i obecnej. Regulacja nie pomogła, musiałem dać podkładki pod zamek w klapie.
-
marek mozesz dac jakies foto gdzie dac podkladki i w ktorych miejscach poluzowac zamek bo za bardzo nie moge sie odnalezc w tym ?
-
Zdejmujesz plastikową osłonkę z zamka w klapie. Odkręcasz zamek i podkładasz jedną lub dwie duże podkładki. Skręcasz. Dolny bokec zamka podnosisz max do góry. Wtedy zatrzaskujesz klapę i sprawdzasz szczeliny klapy. Oczywiście regulujesz dolnym żeby nie mieć za wysoko ale zamek swobodnie działał. Tak jak pisałem. To klikanie a nie otwieranie klapy to wynik już starego zamka ale poluzowanie pomaga. Przede wszystkim klapa zamyka sie prawie pod swoim ciężarem, lekko, po drugie nie trzeba trzaskać.
-
ok dzięki wielkie :) w piątek się za to zabiore