Poczytałem trochę o Twoich problemach z alfą mnie dzieje się to samo. Również wielu mechaników wróżyło co to może być. Ale znalazłem Twój przypadek i wiele mi to wyjaśniło. Dzięki.
Printable View
Poczytałem trochę o Twoich problemach z alfą mnie dzieje się to samo. Również wielu mechaników wróżyło co to może być. Ale znalazłem Twój przypadek i wiele mi to wyjaśniło. Dzięki.
hej ja tez mam to samo chyba jak w dusze pedal w podloge na 2 biegu i na 3 czasami auto szarpnie i z gaśnie i odpala normalnie ,dzieje sie tak w granicy po wyżej 3000 .ale jak powoli wkrece ja to nie zgasnie hmmm
Kłopoty z dawkowaniem paliwa - może filtr zabrudzony, albo regulator niedomaga. Ostatecznie pompa do remontu lub lejący wtryskiwacz
dzieki zobacze z filtrem bo byl wymieniany 2 lata temu przebieg 177 000 teraz 234 000 chyba duzo co?
Popieram Maćka plus dodatkowo jak w.w. nie będą przyczyną to kompresja do sprawdzenia.
u mnie problemem były wtryski, zawór powrotny na wtrysku przepuszczał za wiele.
Objawia się to też błędem regulatora ciśnienia. O ile nie macie wycieków i filtr nie jest zatkany to tu bym szukał przyczyny.
Ja przed usunięciem tej usterki wymieniłem dosłownie wszystko. Nowa pompa bosch, uszczelnienie pompy cr + nowy regulator, nowy filtr ropy, jednak pomogło na dwa dni. Po zrobieniu próby przelewowej pod obciążeniem zaworek w ogóle nie trzymał ciśnienia
no ja nie wiem nigdy tego nie bylo ostatnio strach wyprzedzać ,dodam ze auto odpala jak by duzej krecil albo mi sie wydaje z tlumika nie kopci czyscilem ten czujnik cisnienia byl caly brudny dalej to samo.jedynie ten regulator albo filtr bedzie szukanie chybaz ektorys wtrysk .ale czasmi bylo dobrze wiec tak jak by cos sie wieszalo zobaczymy jeszcze moge zamienic przekaznik pomy moze walniety co wy na to?
Dodano po 3 minutes:
dodam ze na pierwszym biegu tego nie ma jedynie najbardziej 2 i 3 jak po cisne albo z 5 na 4 i but :) jak by wtrys to chyba na kazdym biegu to bylo co a na 5 cisne i nic wloszka zaczela mnie denerwowac a miala jechac do wloch na wakacje
dzis u innego mechanika pokazalo jeszcze blad egr a uinnego nie znany ale ja mam go zaślepionego hmmm
mi na jedynce też nie odcinało, dopiero 3 z pedałem w podłodze i jak zaczynała naprawdę ładnie ciągnąć w tedy off.
Podłącz fesa jedz na trasę i przegoń ją na ostro 1/2/3/4 i sprawdź wartości ciśnienia paliwa zadane i aktualne. Jeśli kreski będą się znacząco różnić to masz 3 typy, regulator , pompa bądź wtrysk/i
no wlasnie jestem umuwiony z tym panem na przyszly weekend http://www.maruniak.pl/index.html duzo go chwali i zajmuje sie alfami zobaczymy pierwszy mechanik co powiedzial ze sie przejedziemy i zobaczy inni nawet tego niechca robic tylko wszystko czyscic masakra