Hahaha :D muszę powiedzieć że szok.. wypiąłem i wpiąłem tą wtyczkę.. i wchodzę w FES'a i udało się go skasować.. kurde.. rok czasu tak jeździłem xD f*ck..
Dzięki za porady wszystkie ;)
Printable View
Hahaha :D muszę powiedzieć że szok.. wypiąłem i wpiąłem tą wtyczkę.. i wchodzę w FES'a i udało się go skasować.. kurde.. rok czasu tak jeździłem xD f*ck..
Dzięki za porady wszystkie ;)
Od dwóch dni jeżdzę z nowym rodzajem focha mojej małej złośliwej belli.. otóż tym razem nie kurtyna a airbag.. Sprawdziłem kostki w bagażniku od kurtyn i nic nie dało.. na więcej nie miałem weny przy sprawdzaniu gdyż było to o 0:30 w nocy..
Błąd wygląda tak i skasować się nie da go.. spotkał się ktoś ? gdzie coś pogrzebać wtyczkami?
Załącznik 89997
Zajrzyj pod fotel pasażera. Jeżeli ostatnio ten fotel duzo jeździł lub ktos siedział po prawej stronie z tylu to mogły sie poluzowac wtyczki.
Dla pewności jak błąd zniknie to pospinaj sobie kostki sciagaczami do kabli elektrycznych.
Ja po takim zabiegu z wszystkimi poduszkami nie mam problemów od 2 lat ;)
Nauczcie się proszę czytać błędy!
Masz problem z poduszką pasażera tą w desce a nie w fotelu czy kurtynie.
Wysłane z mojego GT-I9000
Jakaś aluzja do mojej wypowiedzi?
jabolekq ale pod fotelem ma czujnik wyzwalacza ? więc w nim, może leżeć problem.
W każdym mąć razie, pod fotelem też są kable i to im bym się przyjrzał.
Od tego zacznę.. i mam nadzieję że na tym skończę..
Ogółem błąd wywaliło po tym jak podwozie dotknęło asfaltu na długim głębokim wyboju.. (jakby śpiący policjant tyle że do dołu a nie nad jezdnie..) Ciemno było i nie dało się go wypatrzeć.. auto było na podnośniku strat niema tylko błąd..
Sprawdzę dziś pod fotelami kostki ;) jak nic nie da to poczekam jak będzie więcej czasu bo reszta wtyczek już nie są tak łatwo dostępne..
Kolego :) (o ile mogę tak napisać)
Poduszki przednie obie są wyzwalane przez centralkę poduszek powietrznych, która ma w sobie czujnik przyśpieszenia bocznego. Dodatkowo są czujniki na słupkach bocznych odpowiedzialne za mierzenie uderzeń bocznych i od nich zależy czy mają wystrzelić poduszki boczne i kurtyny.
Jeżeli MES pokazuje błąd poduszki to w przypadku kurtyny bądź bocznej (w fotelu) opis błędu pokazuje tą informację. Pozostałe dotyczą tylko i wyłącznie poduszek przednich.
Także kolega wheelerwasp02 powinien się udać do autka i rozkręcić schowek pasażera aby się dostać do wtyczki od poduszki przedniej pasażera i tam szukać przyczyny.
;)
Witam!
TOMAJ w jaki sposób je przeczyściłeś i czym ewentualnie proponujesz?
Też mi się świeci kontrolka od poduszki(na kompie pokazało że górna od strony pasażera) widziałem tą kostkę jak wymieniałem żarówki,
może uda się tym sposobem to zrobić.