75andrew155, a miales V6 24v??? :mrgreen:
Printable View
75andrew155, a miales V6 24v??? :mrgreen:
Niestety nie , bo ten silnik jest montowany w mało interesujących mnie modelach poza modelem 164 i GTV :mrgreen:Cytat:
Napisał Alfista
w mojej niuni mam silniczek 2.5 V6 24V i narzekac nie moge....bardzo dobrze sie sprawuje...a czy model jest mniej lub bardziej interesujacy...mi to rybka...i tak ja uwielbiam :mrgreen:
Optymalnym według mnie rozwiązaniem do 166 jest 3,0 V 6 do modelu produkowanego do 2003 do modelu po liftingu 3,2 i są to jedyne słuszne silniki
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5602416
Mam pytanie do posiadaczy 166. Czy koło z tyłu ma byc tak pochylone jak w tym ogłoszeniu? U mnie było bardziej prosto nawet jak miałem zużyte tylejki wahaczy.
ta alfa albo ma specjalnie obniżone zawieszenie albo wyrypane sprężyny moja siedzi zdecydowanie wyżej.Cytat:
Napisał tomkap
A jeśli chodzi o wbór silnika ts czy v6 no to moge powiedzieć tak:
miałem boxery mam 164 z ts co do awaryjności nie moge sie doczepić wszystkie były super ale aktualnie v6 bije je na głowe osiągami i kulturą pracy zawsze to masz te 2 garki więcej ;) co do wyboru czy 3.0 czy 2.5 to juz pozostawiam tobie ja szukałem 3.0 ale znalazłem ładną 2.5 i jestem bardzo zadowolony, a pozatym troszke mniej spala (ale troszke)
Powinno być prosto, nawet minimalnie wyżej niż z przodu. Oryginalnie oczywiście.Cytat:
Napisał tomkap
wiadomo tylko v6 ale biorac pod uwage rowniez koszty eksploatacji to 2.4 d jest jak najbardziej odpowiedni
Mam taka sama jednostke w mojej Belli 166 i jestem zachwycony.To autko dla ludzi ktorzy kochaja jazde.Daje wiele frajdy i jest niezawodna .Kocham moje autko;-)))
Mam jeden maly problem.W mojej Belli 166 2.5 V6 24V Czesto wlacza sie wentylator pomimo ze temp.trzyma sie w granicach 90 stopni.Czy to normalne?????