poniżej foto o co mi chodzi z tymi wtryskami, czy to tak powinno aby na pewno wyglądać?
Załącznik 67101Załącznik 67102Załącznik 67103Załącznik 67104Załącznik 67105
Printable View
poniżej foto o co mi chodzi z tymi wtryskami, czy to tak powinno aby na pewno wyglądać?
Załącznik 67101Załącznik 67102Załącznik 67103Załącznik 67104Załącznik 67105
Tak lukas, tak to powinno wyglądać.
No i rozpylacz z iglicą w środku :P
a jeszcze powiedz jeszcze. Rozumiem że próbę robiłeś dwa razy?
przed ich rozkręceniem i po złożeniu . I po tej drugiej czynności zawsze gorzej było?
Ja podłączałem pod komputer i sprawdzałem korekty wtrysków.
Próbę przelewową robiłem tylko raz, ale ona generalnie nie powie nam nic szczególnego.
Po rozłożeniu i złożeniu w momencie krytycznym nie mogłem odpalić już samochodu.
Okazało się, że za mocno skręciłem wtryski.
Po lekkim rozkręceniu korekty były rzędu +5 na każdym (czyli masakra - za sprawny uznaje się taki, co ma korekty do +-2,5).
czyli jak korekty się mieszczą w normie to nie ma sensu robić próby przelewowej?
Jeżeli wiesz jak dokładnie zinterpretować wyniki, to zawsze jest sens.
Ale raczej - my, zwykli użytkownicy - bez fachowej literatury i wiedzy (np. ilość podawanego paliwa na wtrysk w określonym czasie) jesteśmy w stanie stwierdzić tylko który wtryskiwacz odstaje od reszty. Ale czy reszta jest sprawna, tego już się nie dowiemy.
czyli postaram się sprawdzić korekty i poprzeć te wyniki próbą przelewową
Daj wykres korekty wtrysków w zakresie obrotów biegu jałowego i na obciążeniu, względem żądanej i mierzonej ilości powietrza.
to dopiero we wtorek będę mógł zrobić
Kiedy zrobisz, wtedy będzie.