faktycznie z tymi przewodami NGK to coś nie tak, miałem i po niedługim czasie złapały przebicie, a tak wszyscy zachwalali je, zmieniłem potem na Bosch (o pół tańsze), oj problem znikł.
Printable View
faktycznie z tymi przewodami NGK to coś nie tak, miałem i po niedługim czasie złapały przebicie, a tak wszyscy zachwalali je, zmieniłem potem na Bosch (o pół tańsze), oj problem znikł.
mam pytanie czy do 1.4 boxer dobre będą świece bosch super- 4 elektrody lub beru- 3 elektrody ?
do boxera najlepsza 1elektrodowa prosta świeca ;) mam ngk v line bp6 czy coś takiego. po zmianie ze starych 3elektrodowych auto od razu chętniej się wkręcało na obroty ;)
mam identyczny silnik i jezdze na ngk v line koszt swiec 28 pln robocizna własna :p
szukam świecy do boxera 1.7
czy to są te świece (znalazłem na intercars):
BCP7ES 5030 Świeca zapłonowa NGK Świeca zapłonowa (cena za 1 szt.) Producent: NGK
W magazynie: >9 szt. Cena detaliczna bez VAT: 9.73 PLN Kup za: 9.24 PLN
inne jakie znajdywałem (po nr 60569957.) kosztują koło 50zł za sztuke więc moge sie domyślać że te wyżej są złe :) ma ktoś jakies tańsze dojścia do świec do boxera 1.7?
ja zaryzykuje i kupię 4 elektrodową prawedę mówiąc to dużo czytałem na temat świec do boxera 1.4 i doszłem do wniosku że każdy chwali te co ma, jedyna różnica jest taka że jak w jedno elektrodowej zbierze się nagar to słabo pali a w 4 ma do wyboru jeszcze 3 elektrody, iskra i tak przeskakuje na 1 elektrodę Najwyżej wymienie na inne.