-
1l
U mnie czujnik pokazuje max a na bagnecie ponad max:-)
ktos nie do konca przemyslal konstrukcje bagnetu tzn "sprezynki"
zeby dokladnie spr musze wyjac bagnet, postawic kolo plota:-) i poczekac az scieknie ze sprezynki,
dopiero wtedy pokazuje faktyczny stan czyli rowno max.
Chyba ze po nocy:-)
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
-
Panowie mam problem ostatnio sprawdzalem w mojej alfie poziom oleju no i po wyciągnięciu bagnety okazało się że jest Oki wyczyscilem bagnet żeby sprawdzić jeszcze raz i co,bagnet suchy tak jak go wsadzilem taki wyciagnolem ! Z autem nic się nie dzieje żadnych oznakow,na wszelki wypadek kupiłem 5l oleju ,spod auta nic nie cieknie.
Proszę o szybką odpowiedź
-
a auto stało tak jak się należy, tzn na równym terenie i na zimnym silniku sprawdzałeś, bagnet do końca włożyłeś? wlej oleju żeby był max i sprawdź po paru dniach czy diametralnie stan się zmienił, jak będzie dużo brakowało, to znaczy że jej olej smakuje i można by się zastanowić którędy go zjada :P
-
Witam odgrzebie temat mam taki problem na bagnecie max a na kompie albo 3 kreski albo jedna albo wcale i komunikat o braku oleju można coś z tym zrobić przeczyścić czujnik ewentualnie wymiana ale wolal bym nie pchac sie w kolejne koszty czy poprostu olac komunikat o braku oleju ale sprawdzac co jakis czas na bagnecie?
-
Witam. Mam to samo dopadlo mnie wczoraj. Olej jest auto pracuje normalnie. Po odpaleniu wszystkie kreski pokazuje a po ruszeniu za chwile wyskakuje oliwiarka i gasnie po około minucie i wiecej nie pokazuje sie. I tak po kazdym odpaleniu. Troche się boję tak jeździc. Moze to ma związek z krótkimi przebiegami i nie doładowanym aku i glupieje komp. Ktos to rozgryzł?
-
A moze kolego masz inspekcję olejową do skasowania? Nie wyswietla Ci się przy starcie napis "check engine oil"?
-
-
W grę wchodzi usterka czujnika lub pompy oleju.
-
Ewentualnie uszczelka smoka w misce sparciała - dość częsta przypadłość.
-
nie wiem, czy w innych wersjach silnikowych też tak jest ale w moim tbi kilkukrotnie próbowałem sprawdzić poziom oleju na bagnecie i bezskutecznie - bagnet ma na swojej trasie tyle zakrętów, że nie udało mi się niczego z niego odczytać, za każdym razem był cały uwalony w oleju. a jakoś w żadnym z wcześniejszych samochodów nie miałem z tym problemu.