Alfy są bezawaryjne przecież :D
Printable View
Wybór padł na 156 po FL w JTD i takiej obecnie szukam, ale łatwo nie jest znaleźć egzemplarz godny uwagi...
Tyle ogłoszeń igiełek na forum 156 FL,a Ty nie możesz znaleźć :)
i co masz ją już? napisz co i jak.
Niedawno zakupiłem 156 1.9 jtd, szukałem wersji sedan ale jest sportwagon i przyznaję, że nie żałuję wyboru :)
...czy jest coś, co w niej... nie działa? jaki to rocznik?
Marzyła mi się 166, ale rzutem na taśmę trafiłem na piękną 156 SW w świetnym stanie i od momentu kiedy jadąc obejrzeć zaparkowałem samochód obok niej wiedziałem że jest już moja. Wyboru nie żałuję. Trochę bałem się wcześniej, że 156 może być ciaśniejsze od typowej klasy D (czyli np. mojej poprzedniej Vectry B) - na szczęście tak nie jest, mimo że wizualnie z zewnątrz 156 wydaje się być malutka. Z drugiej strony bałem się wielkości 166, głównie przez to, że wcześniej jeździłem trochę "okularem", który z zewnątrz ma na oko identyczne wymiary a jest strasznie nieporęczną stodołą w codziennej jeździe.
Co do kwestii czy coś nie działa. W używanym samochodzie zawsze będzie "coś nie działać", czy coś będzie do zrobienia - normalne. U mnie najpilniejszą kwestią był rozrząd (który robiony jest dokładnie dzisiaj), plus do sprawdzenia/naprawy podgrzewanie foteli. Coś zawsze się znajdzie, więc zostaw sobie mały margines 1-1,5 kpln na najpilniejsze rzeczy.
szukam, dalej szukam...