Nie wiem czy wszystkim... Kolega maru problem rozwiązał.
Printable View
Dzis kupilem ta zmieniarke i mam problem http://allegro.pl/new-zmieniarka-mp3...597879847.html
Wysuniecie radia i podlaczenie kabla z tylu - bezproblemowo, mialem prety z innego fiatowskiego radia Philipsa i pasowaly idealnie, problem pojawil sie z momentem wlaczenia - nic sie nie dzieje :(
Probowalem dwa 16GB pendrive'y Kingstona, oba sformatowane do FAT32, na obu sprawdzalem rozne ilosci folderow CD01-CD06, rozne ilosci mp3 w tych folderach i nic sie nie dzialo. Wyciagnalem plyte CD i radio automatycznie przelaczylo sie w AUX, dioda na pendrive migala czyli cos tam sie dzialo, ale radio nie widzialo niczego, naciskalem przycisk CD ale radio caly czas pozostawalo w trybie AUX - czy tak ma byc?
Probowalem tez z zalaczonym kabelkiem, podpialem iPhone'a i odpalilem muzyke - w radiu nadal cisza.
Po wylaczeniu zaplonu z tylu zmieniarki 4 razy miga czerwona dioda, z tego co pisze w instrukcji powinna ona migac podczas odtwarzania co oznacza ze dziala u mnie po wlaczeniu miga tylko dioda na pendrive, a czerwony led na zmieniarce po wylaczeniu zasilania.
Czy ktos mial podobny problem, czy to moze byc wina Pendrive'ow? Jesli tak to czemu nie dzialalo tez aux z telefonem? A moze wadliwa zmieniarka?
A mówiłem że blaupunkt 939 jest problematyczny...
Zostaw na kilka godzin zmieniarkę wpiętą do radia i z pendrive'm
Jak się nie ocknie ten zestaw no to nic Ci po tym egzemplarzu...
Nic mi po tym konkretnym egzemplarzu czy ogolnie tym modelu zmieniarki?
I co powinno wskazywac radio CD/AUX/ czy cos innego? Jutro jeszcze sprawdze z innymi penami i karta SD..
Napisałem wyraźnie przecież. Nic Ci po tym egzemplarzu.
Powinieneś mieć napis CHANGER. a potem poszczególnej "płyty CD"
A mozliwe jest ze moje radio nie ma mozliwosci wpiecia zmieniarki pomimo wejscia z tylu?
Dzis jeszcze sprawdze z karta SD i innymi penami, mam nadzieje ze cos ruszy..
Przepraszam że się wtrącam, ja problem rozwiązałem inaczej... wyprowadziłem sobie kabelek AUX z radia do schowka na jack 3,5mm (mogę podłączyć iphona - cokolwiek) do tego przekaźnik dźwięku bluetooth i masz wszystko bezprzewodowe
Dziala!
Wlasnie podpialem zmieniarke do radia z wlozona karta SD i wszystko dziala.. dzialaja rowniez 2 pendrive'y i muzyka z iPhone'a przez AUX ktore nie dzialaly wczoraj. Problemem jest widocznosc folderow, ale z tym postaram sie uporac jak wroce do domu :)
A teraz pytanie z innej beczki, czy ktos moze probowal wyciac dziure w schowku tak by ta zmieniarke zamocowac w srodku zeby widoczny byl sam przedni panel z wejsciami, cos jak oryginalne USB Blue&Me?
Pendrive 16GB też działa?
Tak sprawdzilem dwa 16GB ktore nie dzialaly wczoraj (dokladnie te modele: http://www.x-kom.pl/p/72966-pamiec-p...veler-109.html i http://www.x-kom.pl/p/61409-pamiec-p...eler-r500.html), jeszcze jakis noname 4GB i karta SD 2GB z aparatu, wszystko na FAT32. Nie wszystkie foldery byly widoczne co juz wspomnialem i nie wiem jak z iloscia mp3 ktore ogarnie, sprawdze wieczorem i dam znac.