dzieki slavol konkretna odpowiedz...
- - - Updated - - -
ile wchodzi nowego płynu po wymianie chłodnicy?
dzieki slavol konkretna odpowiedz...
- - - Updated - - -
ile wchodzi nowego płynu po wymianie chłodnicy?
witam
moim zdaniem to termostat lub przekaznik który zabezpiecza termostat umnie tak było zmieniłem termostat dalej sie grzała i po wymianie przekaznika było ok
jaki przekaźnik??? termostat mam nowy...
też Ci wyrzucało wode i grzeł się??
Jasio80 zapewne miał na myśli przekaźnik odpowiedzialny za pracą wentylatora chłodnicy:).
sprawdziłem ... i okazało sie chłodnica gdzies jest nieszczlena.... dolałem płynu zapaiłem auto... wczesniej odpowietrzyłem ja i płyn polał sie ciurkiem z chłodnicy...
a wiedz czeka mnie poszukiwania i kupno (nowej) chłodnicy....
- - - Updated - - -
jak myślicie czy kupić nowa czy używana chłodnice... na necie znalazłem kilka owych...
która doradzicie????
znalazłem taka....
http://sklep.intercars.com.pl/?towko...otitle=1&wsk=O
a na allegro tez sa z tym ze w cenie mniej wiecej od 200 do 300pln
Czy dolewałeś zimnego płynu na gorącym silniku ???
Jeśli tak zrobiłeś to zacznij modlić się żeby była to tylko chłodnica.
Nigdy nie lej zimnej wody płynu do gorącego tym bardziej zagotowanego silnika z którego uciekło chłodziwo - lepiej poczekać aż wystegnie.
o tym trzeba pamietac !!! Pozatym jezeli mial by uszczelke pod glowica walnieta to albo olej dostal by mu sie do plynu chodzacego odkrecasz korek i widac czy jest olej albo plyn chlodniczy znalazl by sie na korku od oleju "bialy majonez na korku".Jezeli chcesz kupic uzywana i nie jest przegnita w bardzo dobrej cennie to czemu nie .Ja kupilem nawet przegnita i 2 lata mialem spokoj ;p .Kiedy wymienisz chlodnice odpowietrz uklad i sprawdz czy wlacza ci sie wentylator .Powodzenia
no przyczyn moze byc wiele mogla moze pujsc uszczelka od kolektora i tez plyn bedzie spierdzielal