ja w moim jtd jeżdzę już drugi sezon na tym samym filtrze powietrza i wszystko ok,skoro jest czysty to po kiego ch....ja mam go zmieniać:cool:
Printable View
ja w moim jtd jeżdzę już drugi sezon na tym samym filtrze powietrza i wszystko ok,skoro jest czysty to po kiego ch....ja mam go zmieniać:cool:
Ją wymieniłem swój po jakichś 15tys. i był tylko lekko przykurzony.
Wysłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk
Kurde, ja całkiem już dawno wymieniałem swój, dobrze, że wpadłem na ten temat. Zabieram się w takim razie i za mój filterek :)
ja 2 razy do roku
Ja kupiłem ostatnio Belle z racji dla niektórych trudnego dostepu do filtra przekonany bylem ze bedzie do wymiany a tu mile zaskoczenie ktos nie dawno wymieniał,ale z racji tego ze zakupilem filterek to trzeba było gozalozyc zeby belli lepiej sie oddychało:D
To nie żart,w marcu jak byłem na wymianie rozrządu,mówiłem żeby zmienili przy okazji filtr powietrza ale okazał się czysty jak nowy więc go zostawili. Rocznie robię około 30tys z kawałkiem i jak pisałem już 2 sezon jeżdżę na tym samym filtrze. Dodam,że komorę silnika jak i silnik mam czystą,jakby wyjechał prosto z salonu. Ale przyszedł czas,,,dziś umówiłem się na zmianę linek hamulcowych,więc od razu zmienię filtr,cała przyjemność będzie w piątek:cool:
ja zmieniam filtry (olej+powietrze+paliwo) razem z olejem. Czyli co 10 tyś km.
Ja dzisiaj kupilem powietrza i kabinowy i jutro bede zmienial. Zobaczymy w jakim stanie jest stary filterek bo od kupna nie zmienialem.