tak w alfie jest kluczyk na zero to i wentylator stop.oczywiscie sa marki gdzie wentylator mimo wylaczenia kluczyka pracuje
Printable View
tak w alfie jest kluczyk na zero to i wentylator stop.oczywiscie sa marki gdzie wentylator mimo wylaczenia kluczyka pracuje
no np w alfie romeo :DCytat:
Napisał piotriix
piotriix, co to za teoria ? w 166 jesli temp cieczy jest zbyt duża to wentylator pracuje jeszcze przez chwilę
U mnie w ciepłe dni , po zgaszeniu silnika wentylator chodzi sobie jeszcze przez chwile, szczególnie po dłuższej trasie :lol:
opieram sie na 155 v6 i 156 v6 tam kluczyk na zero i wentylator stop a jak jest w 166 2.4 nie wiem
to się nie wypowiadaj jesli nie wiesz bo możesz wprowadzić ludzi w błąd i problemyCytat:
Napisał piotriix
temat dotyczy v6 156 i raczej cos tam wiem na ten temat.a ty kolego troche chyba sie zagalopowales !! aha tak przy okazji uzupełnij profil.
A to co znowu za teoria ????? Ciśnienie w układzie reguluje korek na zbiorniczku a nie wentylatorCytat:
Napisał blackalfa166
W każdym samochodzie, w którym chodzi wentylator po wyłączeniu zapłonu na pasie przednim musi być naklejka informująca o zagrożeniu, więc już wiemy, natomiast jeśli jej nie ma to prawdopodobnie nie będzie on chodził po zgaszeniu, lub została zerwana i wtedy można się upewniać. Tak więc już wiemy, że w 2.5V6 nie chodzi, a np. w 2.0TS chodzi.
Siafal89,
a w 1.8 po wylaczeniu silnika wentylator staje :D
Co alfa to inaczej :/ Chyba zalezy ktorego dnia byla skladana :D
Dokładnie. I do tego w jakim humorze Angelli przyszedł do pracy... :mrgreen:Cytat:
Napisał Szef
Tak na serio to tez się nad tym zastanawiałem. U mnie w Alfie wraz z wyłączeniem silnika wyłącza się też wentylataor, natomiast u mojej dziewczyny w Fiacie Bravo 1.4 12v śmigło jeszcze sobie śmiga :wink: . Wiem,ze to dwa różna silniki, tak samo jak TS i V6,ale dlaczego tak jest...? Ufam bezgranicznie włoskim inżynierom ,że wybrali najlepsze rozwiazanie dla określonego silnika, jednak nęci mnie od czego to zależy...