Re: Witam. Proszę o szczerą odpowiedź!
Cytat:
Napisał adam156
Chce nabyć Alfę 156 2.0 tak za 15-18k zł (czyli rocznik 98-2000) tylko mam kilka ale. Czy naprawdę Alfa to totalny gniot, który oprócz chwili radości z jazdy więcej stoi w warsztacie?? Z tego co czytałem to niektórzy w ciągu 3 lat kilka razy naprawiali silnik, kilka razy wymieniali całe zawieszenie i mnóstwo innych usterek (pisze o tych co kupowali nowe Alfy 156). Czy naprawde kupując taki samochó drugie tyle (15k) wydam na naprawy (w ciągu 2 lat). Bardzo mi się ten samochód podoba (BARDZO) ale ja chce nim jeździć, a nie parkować i płacić mechanikom!! Proszę o szczere opinie (o ile Alfaholic może być obiektywny :wink: )
Witam.
Jak czytam takie teksty to mnie krew zalewa :evil: No ale niestety tak sie przyjelo i juz. Powiem tak, alfe posiadam rok ,zrobilem nia 20.000 km. Kupilem od trzeciego wlasciciela i musialem wymienic wahacze, amory, srodkowy wydech i 2 zrowki postojowe.To wszystko. Szwagier ma pol roku dluzej ode mnie i wymienil tylko sonde lambda :shock: Nie wiem jak mu sie to udalo ale taka prawda. Alfa ostro szaleje i odpukac jezdzi i w kazdej chwili moge jechac gdziekolwiek i wiem ze mnie nie zawiedzie. Dbaj o olej , rozrzad, nie szalej na zimnym silniku a bedziesz zadowolony:)
Pozdrawiam.