Oj tam oj tam... :P :D
Printable View
Oj tam oj tam... :P :D
Kolego jacek83, jeszcze nie rozwiązałem swojego problemu, na razie nie miałem czasu, ale jutro postaram pogrzebać...
A jeszcze jedno, jaki powinien być skok cięgna gruchy?
Ok 1cm
Ooo... to u mnie ta teście grucha gdzieś w takim zakresie się poruszała. Ale mimo to mogą może dalej być problem ze zmienną geometrii czy to już ją wyklucza? Jeszcze raczej chodzi o dynamikę poruszania?
Ona ma chodzić swobodnie, prawie że w mgnieniu oka przeskakiwać z pozycji na pozycję
U mnie aż tak szybko się nie poruszała. Ale jeszcze będę musiał podmienić overboost aby się upewnić na 100%
A czy warsztaty są w stanie zdiagnozować bezpośredni usterkę?
Masz na myśli rozstrzygnięcie czy to overboost czy sama turbina?
Warsztat warsztatowi nie równy. Są takie które potrafią podać ciśnienie na sztangę z zewnętrznego źródła, a następnie gwałtownie ujmując je, sprawdzać skok sztangi. A są takie które spojrzą na Ciebie jak na idiotę...
Tak to miałem na myśli. A Ty jesteś w stanie to zrobić, albo znasz w Szczecinie dobrych speców? Pogrzebałem trochę w necie i znalazłem warsztat na Balińskiego (Płonia), który ma bardzo dobre opinie. Słyszałeś może coś na ich temat?
A czy sama grucha może się zacinać? Bo niektórzy zalecają czymś popsikać czasami jak za mało dynamicznie się porusza.
Grucha nie, ale sztanga tak. Najpierw kierownice, potem sztanga, a na końcu overboost. Taka jest kolejność.
O warsztacie nic nie słyszałem, zresztą ja sam sobie jestem warsztatem.