Odswiezam ;]
Tak to wyglada u mnie:
http://www.youtube.com/watch?v=BI4XK...ature=youtu.be
Czasem jeszcze wchodzi w ten tryb awaryjny ze nie przekracza 2500 obrotow...
Blad : czujnik doladowania - przeładowanie turbo
Jakies sugestie ? ;>
Printable View
Odswiezam ;]
Tak to wyglada u mnie:
http://www.youtube.com/watch?v=BI4XK...ature=youtu.be
Czasem jeszcze wchodzi w ten tryb awaryjny ze nie przekracza 2500 obrotow...
Blad : czujnik doladowania - przeładowanie turbo
Jakies sugestie ? ;>
u mnie w turbobenzynie jest podobnie, ale tylko jak obrotomierz zacznie stykać się z ~6000obr. Po jakimś czasie gaśnie samo. To samo - przeładowanie czy cos takiego i od razu wywala lambde. Ale najczesciej samo znika. Podczas normalnej jazdy nigdy sie nie zapala.
Pytanie dlaczego? I jest spadek mocy na wyższych biegach. Zawór upustowy? Jest w tym cos takiego?
cf2 zbiera swoje zniwo:) . Wpisz kolego w szukajkę "marchewa" ,"przeładowanie" i masz info do bólu.Czujnik możesz spróbować wyczyścić (jest z tyłu kolektora ssącego) ale to i tak nic nie da:). Wczęsniej nigdy nie miałeś problemów z doładowaniem?Turbinę masz regenerowaną czy jeszcze fabryka? Zaworu upustowego nie ma.
Jak dla mnie na 99 % zapieczona zmienna geometria .
Turbo prawdopodobnie fabryka .. Wczesniej problemow z doladowaniem nie bylo. Jeszcze mi sie obilo o uszy ze moze byc syf w "kierownicach" turbo. Ale nie wiem czy sie w to bawic , czy posłać to na regeneracje i miec w d***.. Ile taka regeneracja by kosztowała? I czy to oczywiscie pomoze?
o tym właśnie pisałem (zapieczona zmienna geo) . Ja też miałem taki silnik kiedyś i jesli jeszcze raz bym go miał i miał robić przy nim to co robiłem( regeneracja turbo ) to kupił bym nową turbinę. albo uzywaną z jakąś gwarancją typu 14 dni czy coś takiego. Ja swoją rozbierałem i czyściłem(pomogło na miesiąc) ,potem regenerowałem (pełna regeneracja około 1700),wsadzałem nową gruchę od podcisnienia a i tak do tej pory wywala czasem przeładowanie,żadko bo żadko ale czasem tak. A poza tym po 2 latach znów nadaje się na złom(turbo)
kiedyś widziałem za 2700,musisz poszukać po allegro i po firmach co handlują turbinkami
Czysciłem ,pomogło na miesiąc,może są tacy co im sie udało i są zadowoleni.Masz fesa? Warto by sprawdzić wogóle jakie ciśnienie daje ta turbina,jak wstaje ,zrobić logi i w tedy można by postwić diagnozę bo tak to można pogdybać. Bez tubiny powinna rozpędzać się do 170 ,moja tyle robiła na wogóle nie działającej turbinie:)