-
1270 stopni C - chyba wszystko jasne
mi na zimnym pokazuje temperaturę otoczenia (tak samo jak temp katalizatora wstępnego) po odpaleniu rośnie do ok 250-300 stopni C przy spokojnej jeździe, do ok 350 - 370 stopni C przy ostrym deptaniu, a przy wypalaniu ponad 600 st. C
te 5-7 mBar to na wolnych obrotach?
-
-
a jaka jest temperatura katalizatora wstępnego?
-
z tego co pamietam to pokazywał jakieś 83 stopnie. Napisz co jeszcze sparwdzić to podejdę i odczytam.
-
a mi się wydaje że już wszystko wiesz :) moim zdaniem do wymiany czujnik temperatury DPF
jeśli chodzi o czujnik różnicowy po wypaleniu serwisowym na wolnych obrotach też pokazywał mi między 5-7 mBar, teraz przy zapchaniu filtra ok 80% podaje mi 11-14 mBar na wolnych obrotach, ale do końca nie jestem pewny czy mój DPF jest tak na 100% jak trzeba, bo coś za często mi się ostatnio wypala, więc cały czas jeżdżę z kompem i loguje parametry pracy silnika
-
temp. katalizatora wstępnego 80-110stopni. Rzeczywiscie odczyty temp są jakieś dziwne, chyba ten czujnik wymienie. Dzieki za pomoc.
-
czujnik temperatury DPF - numer części to 55199543 cena ok 380,- PLN (o ile system mi dobrze podał)
a na allegro jest coś takiego (ciekawe czy by pasowało):
http://allegro.pl/czujnik-temperatur...641210068.html
-
O.K. dzięki, jutro podjadę do serwisu i zamówie.
-
Witam, no i mnie dopadł ten błąd...P2085 ... Blad skasowalem, ale od razu pojawił się ponownie. Poniewaz nosze sie z zamiarem wywalenia DPFu... a czujnik kosztuje prawie 400zł to chyba nie ma sensu bawic sie w jego wymiane... skoro za 1Tyś mam eliminacje całkowitą DPFu. Pytanie do was czy nie robic tego od razu? Dodam , że klapy gaszące mam jeszcze w silnniku, ale to chyba w niczym nie przeszkadza. Proszę o opinie, dzieki :D
-
Błąd usuniety - powód? - ułamany kabelek od czujnika wchodzącego do filtra- lutowanie i po sprawie, więc narazie jeżdżę dopóki DPF nie zacznie strajkować :)