-
Poszukałem, obejrzałem... I zapadła decyzja: Tłumiki Kaliński.
Docelowo ma być wydech podwójny, wyglądający jak "najseryjneiej", tylko że z dwiema końcówkami po prawej i po lewej stronie :D
Jako, że w budowie tłumików jestem zielony, poczytałem tylko kilka artykułów na necie i pooglądałem spód Gtv-ki.
Po 1 jako cel jest poprawienie wyglądu tego, na czym oszczędziła fabryka ;) Jako 2 - nie stracenie ani konika z mocy. Po 3 - nieco lepszy dźwięk, choć naprawdę nie oczekuje fajerwerków z 2.0 TS-a i jedynie innego tłumika końcowego. Katy na pewno zostają.
I stąd teraz zastanawiam sie nad koncepcją, żeby nie iść całkiem zielony do nich... Chyba najoptymalniej byłoby zamontować jeden tłumik po lewej stronie (patrząc od tyłu) i z niego wyprowadzić 2 rurki. Troche nierówno by kopciło w zimie, no ale... ;)
-
1 załącznik(i)
bez sensu bo tak to bedzie kopcilo tylko na ta strone dzie bedzie mniejszy opor, lepiej zrobic na 2 tlumikach cos w stylu mojego raggazona, dzwiek jest przyjemny a dymek leci rownomiernie, jezeli chcial bys robic to mam 4 koncowki ultera oraz takie kolanko y bo mialem robic swoj samemu ale kupilem raggazona