....
Printable View
....
Witajcie ponownie Alfisti!
Możecie powiedzieć co sądzicie o tym aucie? Jakoś dziwnie wnętrze wygląda (spójrzcie na zegary - to 2005 rocznik?). Te przednie fotele w kratę to chyba jakieś badziewne pokrowce, bo na zdjęciu od tyłu widać kremową alcantrę. Co myślicie o silniku i o cenie?
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-sal...C26261988.html
Pozdrawiam!
zagadaj z tomkiem_krk. On sprowadza auta może Ci coś ładnego sciągnie. Albo ma coś na komisie www.autka.pl
Ja wiem, że Tomek ściaga auta i swego czasu kontaktowałem się z nim oraz nie wykluczam takiej opcji w niedalekiej przyszłości, ale ten egzemplarz mam niemal na miejscu, tu, teraz, z Polski i z małym przebiegiem :) Dlatego chcę poznać opinię bardziej doświadczonych ode mnie użytkowników.
VIN będę miał za niedługo. Auto miało przegląd na ASO 2 tygodnie temu, przebieg jest realny. Autko ma xenony (!), beżowa alcantra (ta kratka z przodu to pokrowce). Cały czas jeżdżona przez jedną właścicielkę, która obecnie przeszła na emeryturę. Pierwszy właściciel, serwisowane w miejscu zakupu. Garażowane, lakier oryginalny na całej powierzchni pojazdu.
Co myślicie? Jaka cena byłaby odpowiednia za to auto? Jest sens się w nie pakować?
To VIN tego autka, rozkoduje mi go ktoś (rok prod. i wersja wyposażenia)?
ZAR93900007037961
- - - Updated - - -
Naprawdę nikt nie jest w stanie rozkodować wyposażenia i roku produkcji po numerze VIN? 32 000 to nie za wiele jak za takie auto w stanie idealnym (PL salon, na bieżąco serwisowane, karoseria w stanie idealnym fabrycznym, 48 000 km na liczniku)? Wreszcie - orientuje się ktoś dlaczego ta Alfa ma taką dziwną deskę rozdzielczą? Do tego trochę dziwne wydaje mi się, że na liczniku jest równe 48 000 km, ale facet podobno ma wszystkie faktury za przeglądy + wpis z ASO sprzed 2 tygodni :/
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-salon-polska-48tys-ksiazka-C26261988.html
W eperze wyszło mi tylko: wersja BN Basis i rocznik 4.2006. To Basis wyjaśnia też pewnie deskę rozdzielczą - wygląda to na wersję superpodstawową.
Geekboy, a dlaczego w końcu nie wziąłeś żadnej z tych MiTo, którymi byłeś zainteresowany, mniej więcej w tym samym czasie, co ja? Ta biała była świetna i jeszcze długo wisiała na otomoto.
Basis? Dziwne, że ma xenony, halogeny, climatronic, chromowane klamki i pełną elektrykę. Jest ktoś to w stanie mi jakoś łopatologicznie przedstawić i powiedzieć, czy proponowana cena jest sensowna?
szczerze? ja za sam wyświetlacz między zegarami bym odpuścił bo nie mogę zrozumieć jak takie coś mogli wsadzić ale Tobie ma się podobać model:)