-
jeśli chodzi o sprzęgło to dobrze poszukaj, ja szukając na własną rękę po sklepach z częściami, w niektórych miejscach za te same części wołali ode mnie prawie 200zł więcej za komplet. Najtaniej gdzie udało mi się całkowity komplet znaleźć wyszło 550zł. (po lekkiej zniżce)
-
No w Inter Carsie Sachs tarcza i docisk komplet kosztuje ponad 1000zł.. a z allegro kompletny piękny oryginał 530zł.. więc najdroższa opcja sprzęgła taniej niż gówniane, polecane valeo..
-
Mój mechanik zadziałał szybciej niż ja i już mam zamontowany komplet Valeo. Wymieniona tarcza, docisk i wysprzęglik + jakieś tam pierdoły. Dziś zajmowali się kolektorem i znaleźli jeszcze jedną padniętą poduszkę silnika, która też będzie wymieniana. Ja zobaczyłem swoją poprzednią tarczę to się trochę zdziwiłem - jak odbiorę już po naprawie to wrzucę fotki. Nie wyglądało to dobrze.
-
Która poduszka padła ;P ? no i wstaw foto sprzęgła jestem ciekaw jak u Ciebie to wyglądało..
-
Może nie tyle padła co nadpękła a nie ma co czekać aż się rozleci. Prawa przednia. czyli ta w najbliżej zbiorniczka płynu chłodniczego.