Sprezyny są zawsze montowane przy klockach hamulcowych. Jak montuję klocki w zaciskach to zawsze rozginam sprezyny by ciasno weszły. Jeszcze mi sie nei zdarzyło żeby klocki dzwonily. Jak coś to olejem posmarować :mrgreen: :mrgreen:
Printable View
Sprezyny są zawsze montowane przy klockach hamulcowych. Jak montuję klocki w zaciskach to zawsze rozginam sprezyny by ciasno weszły. Jeszcze mi sie nei zdarzyło żeby klocki dzwonily. Jak coś to olejem posmarować :mrgreen: :mrgreen:
O jakich sprężynach mówicie? O tych które są niby na zaciskach (piszę niby, bo ja nie mam żadnych sprężyn), czy o tych przy klockach, które zaznaczyłem na poniższym rysunku :?:
chodzi o te co zaznaczyłeś na rysunku.
a to ciekawa sprawa bo ja właśnie takie same klocki kupuje do swojej alfy i są one dedykowane do 145-tki bez abesu!!!???Cytat:
Napisał as
A co w tym takiego dziwnego - nie mam ABS-u a Ty? Te klocki są bardzo podobne do moich - różnią się jedynie tym, że moje mają okładzinę ścierną "z przedziałkiem" a te na rysunku nie ;//Cytat:
Napisał luis
moje są dokładnie takie same jak na fotkach czyli bez rowka na cześci ściernej i też nie mam ABs-u ,a klocki kupuje Ferodo Premier i jestem zadowolony!!!Cytat:
Napisał as
A co do zdziwienia to chodzi mi o to ,że kolega OO__V__OO ma je założone w Alfie 155 a one chyba miały wszyskie ABS!!!????
moja ABS-u nie ma :D także nie wszystkie.Cytat:
Napisał luis
no to wyjaśnia skąd takie klocki w Alfie 155 poprostu ma takie same zaciski jak 145-ka ???
moja nie ma absu, kupiona byla w polskim salonie wiec wyposarzenie jest baardzo ubogie:)
w poniedzialek bede rozbieral i zobacze co sie da z tym zrobic...
...i po temacie :) rozebrałem zacisk wyczysciłem go oraz tarcze i juz nie ma luzów, nie dzwonia na nierównosciach i nie piszcza przy hamowaniu :)