Ok sprawdzę to. jest zdaje się pod nagrzewnicą.
Zastanawiam się nad adapterem nr 1 od viakena
Printable View
Ok sprawdzę to. jest zdaje się pod nagrzewnicą.
Zastanawiam się nad adapterem nr 1 od viakena
a kiedy macie wyłączone auto i wciskacie pedał hamulca to przycisk na lewarku cyka ? Czy nie cyka w momencie wcisniecia hamulca.
Alfa obd powinien połączyć się z aisinem choć jesli masz starą wersję to nie koniecznie
czesany to połącz się nim i dawaj znaka jakie błędy wyskoczyły, komp Ci prawde powie.
Najpierw czekam na jakies info od brata co tam magicy na miejscu zobaczyli po podpięciu pod kompa ale myślę, że niewiele skoro niby fachowcy ale nawet nie wiedzą jakie tam jest gniazdo :p Czy oby nie jest okrągłe do skrzyni:D
Czekam na brata, aż przyjedzie na 01 listopada. Wtedy sam się tym pobawie:)
Zanim zdobyłem pełną wersję FESa to miałem demo. Była tam opcja tej skrzyni ale nie mogłem sie połączyć bo wołało chyba kabel ELM327. Nie pamiętam tylko na jakiej pozycji był przełącznik ale chyba na KKL. Było to zanim brat zabrał auto do Niemiec.
Druga sprawa jest taka, że auto jest w trybie awaryjnym.
Są jakieś negatywne skutki jeżdzenia?? Mijając fakt spalania oraz komfortu.
Np. Czy nie przyjara tarczek trzeciego biegu??
Czy mozna tym zaryzykować (jeżeli tam na miejscu nie da się usunąć usterki) i przyjechać na kołach do Polski?? 1200 km.
chodzi mi o proste sprawdzenie połączenia hamulec-wybierak . Kiedy auto jest wyłączone wciskamy pedał hamulca i wtedy na cycku od wybieraka da się usłyszeć/wyczuć klikanie wtedy kiedy wciskamy pedał hamulca
Brat z kolegą dał rade podpiąć się pod ecu przez FES i pokazało błąd "U1711-Sieć CAN(NCM-NCA)", niestety nie mogą połączyć ze skrzynią, próbowali na wszystkich pozycjach.
Mam kabel Viakena niebieski
19/13 1/9ABS 3Airbag 7KKL/engine
PS. błąd po wykasowaniu automatycznie powraca, co on oznacza?
PS. jak ostatnio jadąc wpadli w dołek na chwile zaczęło pipkać w okolicy drążka i pod obrotościomierzem wyświetlacz zaczął funkcjonować(aktualnie nic nie wyświetla)tylko przy zapalaniu "Auto" "sport" "D" W podobny sposób auto się zepsuło, jadąc trochę dobili zawieszeniem na wyboju, pikanie kontrolki i się zaczęło ;/
Możę coś nie łączy, gdzie szukać możliwych poluzowań,