MEchanik ale od koni:D czyli kowal:)
Może on myślał ,że podkowe "kuniowi" zakłąda :sarcastic:
Printable View
No nie wiem co on myslal ale dal czadu;/ Chlopaki a od tej sondy zepsutej teraz moze samochod gorzej sie zbierac??? czy tylko mam takie dziwne wrazenie?;/ bo juz mam takie nerwy ze nie potrafie realnie myslec;/
W oparciu o sondę ECU robi korekty czasów wtryskiwaczy na cylindrach, więc tak, samochód może się słabiej zbierać.
Witam.Panowie mam pytanie.Zalozylem wlasnie dzisiaj sonde niestety uzywke ale org bo nie mialem teraz kasy na nowa.No i odpalam samochod i tez troszke dalej obroty kuleja;/.Samochod pracowal okolo 3 minut na wolnych obrotach.Moze trzeba pojezdzic zeby ta sonda sie zgrala czy co??? Bo tamta stara mialem calkowicie wypieta tak poradzil mi mechanik ze bedzie lepiej niz na podpietej zesputej.Prosze o jakies podpowiedzi! Z gory dziekuje
- - - Updated - - -
Dodam ze odpialem + od aku na chwilke tylko,nie wiem czy dobrze zrobilem?
Odłącz na kilka minut akumulator. Podłącz. Kluczyk w pozycji MAR na 90 sekund, nie odpalaj, nie dotykaj pedału przyspieszenia. Potem kluczyk w pozycji 0 na 15 sekund. Następnie odpal silnik i zostaw aż osiągnie temperaturę roboczą.
Warto sprawdzić jaki sygnał podaje sonda. W końcu to używka.
aha wlasnie tak zrobilem tylko ze po 60 sekund na zaplonie i bez i jest duzo lepiej jutro zobacze jak jezdzi pozdrawiam
- - - Updated - - -
A jeszcze jedna pytanko ta adaptacje trzeba przeprowadzic na zimnym motorze czy nie ma to znaczenia?
Podłącz kompa i sprawdź tą sondę bo może taką samą padakę założyłeś :P
a jak będziesz kupywał nową to z Boscha...
Kosztuje jakieś 250zł więc tragedii nie ma.