No to jak wymienisz czujnik to problem powinien zostać rozwiązany.
No to jak wymienisz czujnik to problem powinien zostać rozwiązany.
Dzieki bardzo za uzyskane porady i potrzebne informacje Pozdrawiam :) !!!
Witam czujnik wymieniony od 3 dni nic nie gasnie itd. to był czujnik wału korbowego, dzięki za Pomoc !!!
Czyli da się zdiagnozować bez oglądania samochodu :)
mnie tylko dziwi że nic na kompie nie wywaliło
no ale dobrze że zakończenie pomyślne
Też mnie to trochę dziwiło, ale u brata w 156 czujnik położenia walu czasem wariował i czasem nie dało się odpalić auta a błędu żadnego też nie pokazywało. Po wymianie wszystko wróciło do normy. U mnie natomiast czujnik padł na odpalonym samochodzie podczas sprawdzania parametrów w warsztacie i błąd pojawił się od razu. Wydaje mi się że komputer rzuca błędem gdy czujnik padnie, a gdy tylko tak "świruje" to błąd nie musi się pojawić.
no ja tam nie wiem
raz tylko cromę zapinałem i wyszło na kompie
wymiana czujnika i grało
ale jednak przed wymianą wywaliło
Myślę, że ten czujnik raz łapał raz nie, więc jak pojechałem do mechanika komp podłączył i błędu nie było bo czujnik akurat w tym czasie chodził, a komputer mógł błędu nie zapisać, co wy o tym sądzicie, mozliwe czy nie?
Zasadniczo błąd nawet jeśli wystąpi chwilowo i kontrolka "check engine" gaśnie to powinien zostać zapisany.
- w 147 TS jest inna logika, taka logika ekologiczna.Cytat:
Zasadniczo błąd nawet jeśli wystąpi chwilowo i kontrolka "check engine" gaśnie to powinien zostać zapisany.
- jak ją zapalasz z rana to zwykle wtedy czujnik jest dobry i ECU kasuje bład, bo auto jezdzi.
- ten bład nie zagraża ekologii.
- za to jak masz np. sondę uszkodzoną lub katalizator zatkany, o to ten błąd będzie wieki w ECu, dopóki go nie skasujesz.
- dlatego bo ten bład zagraża naszej ekologii.