-
nie ! przejeździłem 2500. zmieniłem olej i po 2500 dopiero tam zajrzałem. było pierwotnie na 3/4 na bagnecie. wiec tak jakby przez pierwsze tysiąc powiedzmy ze zeszło di minimum. no i te wspomniane 1500 poniżej min. Nie wiedziałem że to taki olejożłop.
-
Trochę to nie normalne że tak bierze. Zrób z tym porządek szybko i zobaczymy co dalej.
-
Jak sie zalewa wedlug bagnetu to tak jest. Spuscic dobrze, wlac tyle ile ma wejsc i odpalic na chwile/przejechac kilka km (< 10km) i sprawdzic i tedy dolac.a poziom oleju powinno sie kontrolowac co 500km. Zmienc olej i patrzyc co sie z nim dzieje i dopiero wtedy na forum przyjsc.
Wysyłane z mojego A953 za pomocą Tapatalk 2
-
Ba. BA wiadomo ale wiesz każdy na błędach się uczy. Przynajmniej dobrze że spytał a nie drutował. Było minęło pilnować się i takich głupot nie robić. A na forum to było wcześniej siedzieć jak by co:P to by wiedział.
-
Cytat:
Napisał
zieluch111
zalej coś w stylu 10w60
10w60 to jest pełen syntetyk np. do BMW M5 więc niekoniecznie podchodzi do auta, które ma zapieczone pierścienie i pierścień olejowy nie trzyma a w alfach to norma przy przebiegu 150-200 tys. poza tym jest trochę drogi bo kosztuje 50-60 zł za litr
-