Sprawdź czy klapa gasząca ci się nie zacięła, oraz sprawdź szczelność dolotu - przy pękniętej rurze występują drgania podczas ruszania
Printable View
Sprawdź czy klapa gasząca ci się nie zacięła, oraz sprawdź szczelność dolotu - przy pękniętej rurze występują drgania podczas ruszania
kolego,a gdzie znajde tą klapke?a tak apropo to nie jechałeś Giulietto wczoraj ok 19-20 przez gocław?
Klapka pokaże Ci się jak zdejmiesz tą grubą rurę dolotową z prawej strony patrząc na silnik.
Mam te same symptomy co Ty i z nieciepliwością czekam na rozwój wydarzeń;) W moim przypadku po dłuższych rozważaniach i oględzinach doszedłem do tego, że to prawie na pewno poduchy, bo dwumas dawałby o sobie znać także w trakcie jazdy, do tego byłoby go słychać. Wymieniłem też koło pasowe wału korbowego (zerknij czy nie bije) i napinacz, ale po tym zabiegu ustał tylko hałas, drgania zostały.
Tylko teraz pytanie, która to może być poduszka??:hmmmm: Górną łapke wymieniłem bo to chwila i do tego taniocha, a kupować pozostałe 3, tylko, żeby sprawdzić czy pomoże to już większy wydatek.
nie wiem jaki kolega ma silnika ale chyba w 1,9 8v 105 km nie ma klapy gaszącej ?? jesli sie mylę poprawcie mnie
mam 8v 105km nie widzialem tej klapki.Ale to prawdopodobnie poduchy.narazie nie wymieniam ,bo drgania nie sa az takie duze jak inni koledzy mieli.poprostu nie jestem przezwyczajony do diesli. moze tak ma byc...
Kolego mam ten sam problem u siebie diagnoza na poduchę skrzyni, przy puszczaniu i dodawaniu gazu lewarek się rusza do przodu i do tyłu, wibracje tez są przy odpalaniu, no i przy ruszaniu bez gazu takie jak by nie stukanie tylko może "dydydy" :P nie umiem inaczej opisać. Tak ,że wymienić poduchę skrzyni i sprawdzić resztę poduszek silnika.
jutro kupie i wymienie pod koniec tygodnia wszystkie 3 poduchy i zobaczymy jak to bedzie.
Obowiązkowo napisz jaki efekt.
Może ktoś wrzucić przykładowe zdjęcia albo linki każdej z tych poduszek? nie wiem jak to wygląda i chyba każda jest inna.
Też bym chciał to wymienić ale nie wiem co zamawiać bo części wolę kupować sam. W tym temacie jestem całkiem zielony.
http://goo.gl/atO9W otworzyć w IE
strony 4-6, pozycja 1 na każdej