Powiem tak
Ja bym już nie założył seryjnych srpingów do 155 - jazda po zakretach bardzo niepewna chyba że ktoś sobie ceni wygodę i niezapirdziela po zakretach jak wariat
Printable View
Powiem tak
Ja bym już nie założył seryjnych srpingów do 155 - jazda po zakretach bardzo niepewna chyba że ktoś sobie ceni wygodę i niezapirdziela po zakretach jak wariat
Przepraszam, że się wtrącę, ale mnie też nieco interesuje temat sprężyn oraz amortyzatorów, bo czuję, że w przyszłym roku będą do wymiany.
W wersji Formula co jest zamontowane seryjnie? Bo podejrzewam, że mam oryginalne, ponieważ auto świetnie się prowadzi i rewelacyjnie trzyma w zakrętach.
Nadal nie wiem na jakie modele amorków i sprężyn mam zwrócić uwagę, aby przyczepność pozostała taka jaka jest obecnie :) Chyba trzeba będzie po prostu wymontować i odczytać oznaczenia, gdy już nadejdzie moment wymiany.
formula ma fajne zawieszenie, sprężyny niższe o 1,5-2 cm i grubsze, stabilizatory grubsze (przód o 1mm, tył o 2mm). Ja mam tył od formuly i na torze w czasie zlotu przód latał gdzie chciał a tył trzymał
Sprężyny Artasa są optymalne do normalnej szybkiej jazdy i z wyglądu.
Jaką grubość mają staby p/t z Formuli??
23/19 mm
Dzięki Rafał, porównam sobie bo nie wiem czy warto będzie inwestować w Eibacha a trochę kosztuje.
edit:
Jednak warto, różnica znaczna bo 26/22mm a w razie czego to na tył można jeszcze dorwać 24mm.