Aaaa to przepraszam nie skumalem :):):)
Printable View
Aaaa to przepraszam nie skumalem :):):)
Oryginalna centralka na pewno została, domontowany został drugi moduł http://moto.allegro.pl/markowy-stero...687184436.html i na tym teraz otwieram. Będzie jakiś problem z demontażem? Jeżeli tak to podjadę do warsztatu tam gdzie montowałem żeby mi to ściągnęli ale najpierw muszę skołować drugi kluczyk. Kartę kodową miałem.
No to jak jeszcze masz to wszystko da się zrobić ;)
Chyba, że od kupna już w belli nie było. Wiecie jak wygląda ten moduł do centralki i gdzie się znajduje? Sprawdził bym najpierw dla pewności czy jest.
Z tym nie pomogę bo aż tak daleko się w temat nie zagłębiałem. Ale wątpię żeby ktoś wywalił centralkę nie wstawiając niczego innego.
Też mi się tak wydaje. Teraz nic tylko się tym zająć:)
Wielkie dzięki za pomoc.
Jeszcze jedno pytanie, jak kupie nowy kluczyk z 3 przyciskami to muszę zamienić pastylkę immo z mojego pilota czy da się to jakoś zaprogramować w nowym żeby auto można było zapalić? Ten kluczyk co mam zostawiłbym sobie jako zapasowy a nowy pilot byłby na co dzień.
Dorobienie pastylki to największy problem i kłopot. Zaprogramować się da ale sam tego nie zrobisz. Poza tym musiałbyś jeszcze kupić czysty grot i go wyfrezować.
Z tego jak dobrze pamiętam są dwa rodzaje pilotów. Jeśli zle mówię niech mnie ktoś poprawi. Są swą rodzaje pilotów. Z dioda i bez diody. Pilot bez immo ma na płytce i swego czasu był problem z zaprogramowaniem tego, chyba że coś zmieniło. Pilot z dioda, nie ma immo na płytce, tylko potrzebujesz pastylke immo. I to sie da zaprogramować. Tak jak napisalem kiedyś o tym czytałem na forum i nie wiem czy dobrze pamiętam. Podejrzewam że kolega drift-r mnie poprawi bo pamiętam że zabierał głos w temacie. Kolega bubu321 gryzl temat dorabiania klucza. Musialbys poszukac tematu na forum.