Marek ile chcesz za kompletny montaż w mojej belli twojego systemu (5calowe mio odblokowane) bo się coraz poważniej nad tym zastanawiam? (a co z felami do 166)
Printable View
Marek ile chcesz za kompletny montaż w mojej belli twojego systemu (5calowe mio odblokowane) bo się coraz poważniej nad tym zastanawiam? (a co z felami do 166)
Nie wiem jeszcze. Na razie nie mam czasu. Jak go znajdę to zrobię drugi ulepszony egzemplarz z nastawieniem na jakąś krótką serię. Przygotuję sobie jakieś przyrządy do składania albo porobię formy. To będzie kwestia kilku miesięcy.
A wydaje mi się że to o wiele lepsze rozwiązanie niż rzeźba z tym ICSem. Mały ekran, strasznie nisko i brak dotyku..... To go w zasadzie dyskwalifikuje do rozbudowy. A tu te zabawki kosztują krocie. W moim rozwiązaniu wyświetlacz dotykowy jest tam gdzie powinien być w aucie. Można podłączyć zewnętrzny obraz, oglądać filmy itd.... W dodatku zgrabnie zabudowane i jeszcze składane. Oczywiście podłączone do pokładowego audio.
Tak, wiem ale wtedy to będzie taniej kupić te klamoty od thesisa :P
Widziałem kiedyś tamten temat Marka i nie mogłem go później znaleźć. Sam u siebie w 147 chcę trochę przebudować nawiew górny żeby wstawić w nim jakąś nawigację lub chociaż zrobić wbudowane w ten nawiew mocowanie telefonu (SGSIII). Pomysł jak najbardziej trafiony bo kombinowanie z wyświetlaczem w 166 tanie nie jest a nie daje aż tyle. Mi w tym pomyśle podoba się głównie to, że nie niesie za sobą praktycznie ograniczeń.
W 147 macie prościej bo macie gdzie wstawić 2din. I nic nie musi być otwierane. A w 166 nie ma opcji. A otwierana to mus i to jest najtrudniejsze. Ale jak już chcesz trudno to można to zmieścić zamiast kratki środkowej z nawiewem na szybę :P
W kilku 147 widziałem 2din radio i żadne na mnie wrażenia nie zrobiło właściwie. Ciężko do tej konsoli coś dobrać bo kolor nigdy się nie zgrywa i wygląda to dziwnie. A że lubię pokombinować to właśnie ten górny nawiew będzie przerabiany - przeróbka nie będzie dotyczyła całości nawiewu, a strumień nawiewu będę chciał skierować tak by wciąż był użyteczny. No ale temat dotyczy 166 więc chętnie w nim zobaczę Twoje kolejne rozwiązania.
Pomysłów mam masę. I zrobić to czy inne nie jest absolutnie żaden problem. W końcu to mój zawód. Ale problem jest z czasem i funduszami. Jednak chcę w ciągu kilku miesięcy zrobić drugi ulepszony egzemplarz tak aby był powtarzalny. A te dodatki z thesisa miały by sens gdyby kosztowały poniżej połowy.
Przy okazji tematu z digitizerem poważnie się przymierzałem do tego. Jednak są dwa felery. Kiepsko się użytkuje navi jak jest tak nisko a drugie że 4,3" w dość mizernej rozdzielczości szału nie zrobi..... Najzwyczajniej w świecie panel otwierany ze schowka jest niczym stworzony do tego auta.
Teraz dopiero spojrzałem, że w 166 w tym miejscu jest taki niezagospodarowany schowek. Rzeczywiście - jakby stworzony z myślą o wstawieniu tam czegoś.
Ale z moją nawigacją wcale go nie tracisz :P jest tylko kilka mm niższy.