pytam bo ladnie sie prezentuja a wlasnie takie 16" kupilem na zimowki.
Printable View
pytam bo ladnie sie prezentuja a wlasnie takie 16" kupilem na zimowki.
http://img05.allegroimg.pl/photos/or...7/2722702738_3
Ja na zimę dokupiłem sobie takie ale chyba zrobię podmianę i będą na lato
Tez fajne. Ja swoje kupilem z oponami zimowymi wiec beda na zime a poza tym na lato mam 17". ale to troche nie w temacie wiec koncze o felgach.
Pozdrawiam.
Krzysiek
Mam pytanie jak dostać się do środka klosza lampy tylnej w 159?
Ta nasadka czerwona przed żarówką pozycyjną odpięła się i cześć białego światła "ucieka" bokiem - przynajmniej jest różnica pomiędzy tą samą lampą lewą a prawą.
Tzreba wyjąć zaślepkę i odkręcić lampę ( 3 śruby 8mm) i klosz masz na wierzchu:). Może wystarczy tylko poprawić płytkę z żarówkami, która jest na zatrzaskach
Wykrecilem lampę i tak to wygląda
Załącznik 230176
Ta nakladka ma dwa zatrzaski i najpierw ustawilem ten krótszy, następnie palec wskazujacy owinąłem tasma klejaca dwustronna i probowalem zatrzasnac ten dłuższy zatrzask.
Cos tam zaskoczylo ale nie do końca..
Podejrzewam że kilka trzaśnięc klapy bagażnika i to znowu wyleci :(
Może zna ktoś lepszy sposob żeby zatrzasnać tą nakładkę?
Klosz jest klejony to ciężko bedzie, ewentualnie spróbuj to złapać jakimiś małymi szczypcami, może wtedy zaskoczy
Klosza na pewno z zewnątrz nie ruszę, myślałem o jakiejś mocnej przyssawce próżniowej (coś jak strzykawka z przyssawką) żeby złapać od środka zassać i przyciągnąć zatrzaskując te dwa uchwyty ale powłoka jest chropowata od wewnątrz, a poza tym nic takiego nie posiadam.
Żadne szczypce mi tam przez ten otwór żarówki nie sięgną, a poza tym to musiał by być uchwyt od razu na daw zatrzaski rozstawione co 180' bo jak palcem zaciągam jedną stronę to druga wyskakuje - wydaje mi się że tam nic nie jest połamane..
No nic muszę wysilić te swoje dwa zwoje i coś nie głupiego wykombinować, myślałem żeby kapnąć tam kropelką ale to tworzywo jest takie sztywne\kruche to nie wiem czy by złapała..
Ehhh :/
Odkurzacz + rurka o odpowiedniej średnicy (najlepiej gumowa na końcu - żeby się przyssała).