-
Ok pierw wymienie i dam znac jak poszlo teraz mam za to drugi problem prawdopodobnie sprzeglo mi pada podczas ruszania do przodu lub na wstecznym zachowuje sie tak jak by mial zgasnac po odpuszczeniu sprzegla nawet ruszajac na samym sprzegle lub dodajac gazu nim telepie sam pedal sprzegla wibruje wiec czeka mnie niezly wydatek ale trudno sie mowi czego sie nie zrobi dla Alfy...
-
Sprawdz na początek wysprzęglik i poziom plynu hamulcowego. To najtanszy element układanki. One tez po latach zdychaja. Moze nie pracuje jak powinien i stad Ci sie sprzegło krzaczy. Ale zapewne dwumas i sprzeglo zmarło.
-
Powiem tak moim zdaniem albo sprzeglo padlo albo wysprzeglik alr moze byc docisk to nie moj pierwszy diessel chociaz i w oplu omedze benzynowej mialem yo jak padla dwumasa to bylo slychac ja w volvie jak padla dwumasa to stukanie bylo slychac na 5m chyba ze w alfie nie ma takich objaw ale zobacze jak mechanik rozbierze u brejdaka bylo tak jak pompa sprzegla padla tylko ze on ma silnik 136km a ja 140km obie sa z 2000r tez 166 ale nigdy nic nie wiadomo moze byc tak jak kolego piszesz ale wszystkiego dowiem sie jak bedzie rozebrana skrzynia dzisiaj zostala u mechanika a mi zostala druga moja alfa 156 ale niestety benzyniak z sekwencja 1,8T (ciasna :D) Aha zapomnial bym wymienialem klocki hamulcowe przod tyl i przy lekkim hamowaniu i nia buja ale czy podczas ruszania skrzywione tarcze mialy by wplyw na ruszanie w manualu??
-
Witam byłem u mechanika i okazalo się że łożysko sprzegła zaczeło sie rozłazić do tego tarcza sprzegła bardzo cięka i zaczegł dzec nity dwumasa jest w bardzo dobrym stanie jak i pompka sprzęgła ,a jeśli chodzi o resztę to nie wiem jak na razie zakladają amorki i dolne wahacze więc dowiem się jutro lub w poniedziałek jak bedzie skończony.