Najprościej podjechać do jakiegoś zakładu montującego LPG, jak wynika z powyższych odpowiedzi przyczyn problemu może być wiele. Serwis mając auto na miejscu najszybciej zdiagnozuje co go boli.
Printable View
Najprościej podjechać do jakiegoś zakładu montującego LPG, jak wynika z powyższych odpowiedzi przyczyn problemu może być wiele. Serwis mając auto na miejscu najszybciej zdiagnozuje co go boli.
podjedź do gazoli nie ważnej jakich :) byle mieli kompa
i niech ustawią temp przełączania na 30 stopni z tym że nie duś mu mocno w pedał na niedogrzanym silniku :)
cała filozofia
ewentualnie jak masz reduktor gdzieś na wierzchu i trochę czasu to możesz go ocieplić czym na zimę wbrew pozoru oddaje on dużo ciepła a tak szybciej będzie się nagrzewał
Pozdrawiam :)
- - - Updated - - -
ażeby zaraz nie było milion pretensji że racji nie mam itd :D jak jedziesz to autko normalnie łapie temp. tzn po ilu km masz te 90 na zegarach ??
dla pewności jak chcesz sprawdzić termostat odpal auto i obserwuj czy chłodnica nie nagrzewa się razem z silnikiem powinno być tak że jak na zegarach będzie około 90 to powinna się ciepła od góry robić :)
Wygladą to tak ... wolno się nie nagrzewa tj gdy widzę 70 stopni dalej ssie benzynę ,zaznaczę że mam dosyć starą instalację gazową, a auto nie dawno kupione , udam się w najbliższym czasie do gazoli i powiem co i jak , tylko że teraz mam inny problem brak jej kopa ;/
Na ta instalacja nadaje się tylko do przeglądu przez kogoś kto się zna! Forum tutaj raczej może okazać się bezskuteczne. Tym bardziej że dajesz niewiele informacji o samej instalacji.
W kwestii samego przełączania na gaz, miałem podobny problem. Mechanik wymienił czujnik i tanim kosztem niedogodność została naprawiona.
zwarcie czujnika powoduje oszukanie komputera i powinno od razu przełączać. można go tak wyeliminować z kregu podejrzanych.