a wiec jednak Skyyd jest dobry , sam zakupie niedlugo i zobacze :)
Printable View
a wiec jednak Skyyd jest dobry , sam zakupie niedlugo i zobacze :)
na wiosnę, lato, jesień "Diesel Power eco max", na zimę Skyyd
podepne sie pod temat.Ostatnio u siebie na shellu widzialem cos takiego jak V-Power Racing i byl nie tani bo 6.69 za litr.Jakies doswiadczenia z tym paliwem.Jest ono jakies lepsze,w zimie bedzie sie lepiej sprawowac??
V-Power Racing Diesel jest tak drogi, ponieważ jest to jedyny olej napędowy na polskim rynku, który jest robiony z ropy importowanej z zachodu - ropa brytyjska ze złóż Morza Północnego. Wszystkie pozostałe dostępne w Polsce ON to ropa rosyjska.
@Jahu - na zimę Statoil zmienia nazwę swojego ON premium z Diesel Gold na Arctic Diesel. Uwierz mi, że nie różni się on niczym od np zimowego diesla BP Ultimate czy Verva Diesel. Ja ropie rosyjskiej mówię: "spasiba".
Myszkin ale wiesz wiecej o tym V-Power Racing??Sa z nim problemy w zimie??Warto go zalac??
Co so shella to w zeszłym roku przy mrozach - 25 i więcej po wyjściu z nocnej zmiany ( odkryty parking po którym wiatr mocno chulał więc odczuwalna temp była trochę niższa niz ta która wskazywał termometr) byłem praktycznie jedynym osobnikiem posiadającym auto z silnikiem disela który odpalił za pierwszym razem ( wtedy jeszcze 166 2.4 JTD ) auto zalane własnie shellem V power
Zeszłej zimy ropa arktyczna była dostępna tylko na niektórych stacjach Statoil. Jest to spowodowane właśnie tym, że pochodzi ona z innej dystrybucji niż zwykła ropa, osobne "magazyny", dystrybucja spoza sieci Lotos/Orlen. Oczywiście nie mam 100% pewności, że tak jest, ale opieram moją wiedzę na informacjach prasowych, które były dość szczegółowe. Teraz trudno mi wyszukać odpowiednie materiały w google, tutaj przykład:
http://www.autoland.com.pl/aktualnoc...iwo-od-statoil
http://www.paliwa.pl/news/arktyczny-...a-silne-mrozy-
Mnie to przekonuje, na najsilniejsze mrozy będę lał to paliwo – oczywiście na jednej z dwóch stacji we Wrocławiu, będącej na odpowiedniej liście.
a jo tam leja tyn sam "gnój" co cały rok
i problemów brak
żadnych "specyfików" nie doleawam
a na S V power to mie ino wiyncy spoliła ( nie zaleja tego już nigdy )
no chyba że bedzie ze -40 to pomyśla o czyms