Możliwe, że właśnie tak. Są już mega pordzewiałe i nieestetyczne, więc po prostu zakupie nowe kompletne. Co wchodzi w skład takiego bębna? ciekaw jestem jak finansowo to wygląda
Printable View
Możliwe, że właśnie tak. Są już mega pordzewiałe i nieestetyczne, więc po prostu zakupie nowe kompletne. Co wchodzi w skład takiego bębna? ciekaw jestem jak finansowo to wygląda
nie jest to jakiś duży koszt, Bebny, szczęki i dużo czyszczenia
Miałem bardzo podobny problem w swoim samochodzie. Przejżałem każde koło, tarczę i bęben. Przyczyną był był niesprawny korektor siły hamowania tylnych kół. Po prostu jedno tylne koło nie hamowało. Po wymianie korektora wszystko wróciło do normy. Wszystkie koła hamują równocześnie i już nie ma problemu. Ręczny będzie w tym czasie działał bo nie ma nic wspólnego z hydrauliką hamulcową.
Dzięki wielkie za wszelkie informacje! Jest jakaś możliwość aby sprawdzić sprawność tego ustrojstwa? oczywiście oprócz podmienienia na nowe i sprawne...
Ja bym podjechał na stację diagnostyczną i sprawdził hebel czy równomiernie hamuje prawa/lewa z tyłu i przodu.
wymieniłem bębny i szczęki, robiłem dziś przegląd auta na stacji diagnostycznej (koła hamują z równą siła) i niestety dalej trzęsie autem przy hamowaniu. Trzęsie również gdy zaciągnę ręczny. Macie jeszcze jakieś pomysły co to może być?
prawdopodobnie podczas wymiany tarcz nie zostaly dokladnie wyczyszczone piasty kól....
zgadzam sie z Kucia, nie oczyścili piasty dobrze, lub ktoras piasta jest krzywa i kolo dostaje bicia... nie zaliczyles jakiegos kraweznika ostatnio ?
Krawężnika nie zaliczyłem.......trzęsienie występuje od dłuższego czasu, na początku występowało tylko wtedy gdy auto było obciążone (tył hamuje wtedy z większą siłą) a aktualnie trzęsie cały czas przy hamowaniu powyżej 80km/h. Jutro podczas wymiany opon na zimowe poproszę aby sprawdzili dokładnie wyważenie kół.
Zastanawiam się tylko, czy gdyby piasta miała bicia, to trzęsienie nie występowało by cały czas, zarówno w trakcie jazdy jak i hamowania?