dzięki kolego za info , bywam często na teo bo pracuje tam i zawsze omijałem 1.2.3 tylko jak musiałem to tankowałem albo na luku albo na shellu :d teraz zapamiętam
Printable View
He,he jak było Texaco to troje moich znajomych się tu nacięło,kolega "maluchem" dojechał ledwo do mnie do garażu żeby mu pomóc bo mu nie chce jechać. Koleżanka po tankowaniu odpaliła ale już nie wyjechała ze stacji (dosłownie) i musiała lawetować nowe autko. Bena waliła z daleka rozpuszczalnikami. Głośno było wtedy o tej stacji,reportaż był w TVN, właściciel jawnie mówił że opłaca mu się i tak mieć tą stacje bo kary jakie mu za te wałki wymierzono i tak są niczym w porównaniu z zarobkiem.
Ja ze 4lata jeżdzę tylko na Lukoil Kopcińskiego/narutowicza i nie mam żadnych zastrzezen kiedyś do benzynki a teraz do ON.Pozdrawiam:-))
Powiem szczerze że od jakiegoś czasu tankuję na LUK ( w różnych miejscach) i zastrzeżeń do paliwa nigdy nie miałem, mam natomiast stację Statoil w Zduńskiej Woli przy Kauflandzie i z przykrością muszę stwierdzić że po kilku konkretnych tankowaniach ewidentnie oszukują na ilości lanego paliwa, czyli ilość przejechanych kilometrów nie zgadza się z ilością zatankowanego paliwa:)
Mam również kolegę który pracuje na stacji Orlen ( mniejsza o to której ) i to co opowiada o tym co oni leją ( mówię tylko o tej jednej stacji) do tych zbiorników z paliwem to się normalnie mózg lasuje!!! Po prostu szambo!
Żeby trochę odświeżyć, od półtora roku leje ropę na Shellu, Piłsudzkiego 98, przy CH Tulipan. Nic się złego nie dzieje. W tym roku zaprzestałem nawet stosować depresator i przy największych tegorocznych mrozach żadnych problemów.
A co powiecie o jakości ON na stacjach Statoil w Łodzi? Chodzi mi głównie o tą na przeciwko stadionu Widzewa na Piłsudskiego i tą na Przybyszewskiego.
Obecnie zawsze tam tankuję mając LPG, bo moim zdaniem pod tym względem wypadają najlepiej, ale planuję wkrótce przesiadkę na ON i zastanawiam się jak sprawdzą się pod tym kątem.
Ewentualnie jakieś inne stacje w tej okolicy Łodzi jeśli chodzi o ON? Poza polecaną przez kolegę wyżej :)
Tankuje tylko na statoilu a odkąd puknęło mi 200 000 na liczniku tylko diesel gold i bardzo dobrze jeździ mi na nim. Moja kluska robi ok dynamiczną ( ale bez przegięć ) jazdą głównie w mieście i na s14 ( trasa z domu na uczelnie ok 35 km ) 6,7 l/100 km z klimą w lato i ciepłym autem w zime. Głównie tankuje w Pabianicach ale miałem okazje na Pabianickiej, Przybyszewskiego i Włókniarzy ( tej przy Makro ) i jest ok ;p
Kacu6na9, dzięki za info :)
Ja tankuję w Pabianicach na Lotosie i tylko dynamica - polecam :D
Tankuję na Lotosie lub Lukoil'u od pięciu lat i nigdy nie miałem problemów. Na początku wlewałem Dynamic'a, ale nie widziałem żadnej różnicy więc po co przepłacać?