Niekoniecznie.
Wystarczy, że ktoś wymieniał końcówkę drążka i mniej ją wkręcił. Wtedy koło będzie skierowane bardziej do środka i będzie darło wewnętrzną część opony.
Trzeba jechać na stację i ustawić zbieżność bo szkoda opon.
Printable View
Może zabrzmi to banalnie, ale sprawdź czy masz dobrze założone lewe przednie nadkole. Może być tak, że przy mocnym skręcie po prostu obciera Ci oponę z tyłu, bo jest źle założone i wystaje.
Jeśli będzie odpowiednio włożone to podpisuję się pod opiniami przedmówców.
Sprawdzone zawieszenie na szarpakach diagnoza luz na drążku kierowniczym z lewej strony od maglownicy. Mam pytanie drążek firmy Teknorot proszę o opinie.
jak masz wymieniać tylko 1 drążek to kup lepiej trw. Nie warto oszczedzac na zawieszeniu
Słyszałam o Teknorocie że jest nie do zdarcia,ale osobiscie nie sprzedawalam tego towaru,tylko takie obiegowe opinie,zamontuj może będzie ok.
Odświeżam temat żeby nie zakładac nowego.
Mam problem z nierównomiernym zużywaniem się opon na przedniej osi. Opony bardziej zużywają się od wewnątrz.
Nie mam pojęcia jaka może być tego przyczyna :(
Mam tak obecnie w 159. Miałem tak we wcześniejszej 156 SW po lifcie. Oba auta w dieslu. Wczesniej miałem 2 razy dwulitrową benzynę 156 - problemu nie było.
Jeździłem też tylnonapędowym Boxsterem. Opony na przodzie też były zużyte bardziej od wewnątrz. Choć nie tak bardzo jak w Alfach.
Zastanawiam się czy przyczyną może być styl jazdy? Pokonywanie zakrętów?
Z zawieszeniem wszystko raczej ok.
Ktoś ma jakieś pomysły, sugestie?
posprawdzaj kąty pochylenia kół i zbieżność
Zrób geometrię w jakimś dobrym zakładzie. Ja robiłem kiedyś w norauto to zrobili mi źle geometrię...Jak prosiłem o wydruk to powiedzieli mi oczywiście, że drukarka im nie działa.