marek jedno szkło"powiększa" zdaje sie obraz a drugie pokazuje normalnie z tego co pamietam. Tak jakby lewe dawalo takie przyblizenie. No ale pewności nie mam. Zauwazylem to jak zdjalem te szkla i je oglądałem.
Printable View
marek jedno szkło"powiększa" zdaje sie obraz a drugie pokazuje normalnie z tego co pamietam. Tak jakby lewe dawalo takie przyblizenie. No ale pewności nie mam. Zauwazylem to jak zdjalem te szkla i je oglądałem.
mam lusterka z anglika przelozylem lusterka troszke przyslifowalem doly zeby lepiej chodzilo i nie tarło , mam składane lusterka jak sie skladalo i potem rozkladalo prawe lusterko sie odchyla za daleko wstawilem ogranicznik , wywiercilem dziurke i wbilem klina zeby sie otrwieralo nie do samego konca i wszystko gra
a szkiełka przekladale bo jak przedmowca pisze jedno mialem normalne a drugie dzielone powiekszajace podobno to jest zeby widziec martwy punkt
no ja niemialem takiej mozliwosci mam tylko jedno
koledzy mam problem kupiłem lusterka od anglika i zamontowałem. wszystko pięknie chodzi ,ale jest mały problem mianowicie jak chce przybliżyć lustro od pasażera to wychodzi poza osłonę. Mało tego nie mam dobrej widoczności, widzę wszystko poza tyłu samochodu. Natomiast po stronie kierowcy widzę tylko drzwi kierowcy i minimalnie tył samochodu mimo to ,że mam na max ustawione żeby łapało tył samochodu ,co może być przyczyną. (lustra mam tak jak europejskie lusterka) czy wina jest inne wnętrze jakieś inne odchylenia???
Majes. PRzyjacieli:beer: ciężko pokapowac o co Ci chodzi.
Czy poprzekładałeś wkłady (szkła) ? Ten wkład z ta "kreseczką pionową" powinien być po stronie kierowcy teraz.
Sory że tak pisze jak do głupka ale ciezko pokapowac o co c`mon.
kolego już dawno to zrobiłem i mimo to ją takie rzeczy nawet kupiłem nowe lustra i nic to nie dało więc się pytam czy to wina regulacji wewnatrz lusterka czy coś innego??
Mysle, że dr. Yoozef będzie potrafił co nieco tutaj powiedzieć, poniewaz wiem , że on osobiście przekładał mechanizmy lusterek FULL ELE z UK do PL. Wg mnie mechanizmy sa takie same. Niemożlowe, że kształt obudów jest inny. wyglądają symetrycznie , ale obejrzyj je dokładnie. Wg mnie wina gdzieś w silniczkach. Które nie sa sprawne w tych uzywkach które kupiłeś. spróbuj ręką je ustawić.
chodzi o to że jak mam lusterko do kierowcy na max oddalone to i tak nie widzie tyłu samochody a lusterko od pasażera mam na max przyciągnięte do samochodu to niewidzie tyłu samochodu(czyli widzę wszystko co jest za samochodem ale nie widzę tyłu samochodu ,a przy prawidłowym ustawieniu lusterka powinno się widzieć trochę tyłu samochodu a u mnie nie idzie tego ustawić)
- - - Updated - - -
kolego Masa625 mechanizm są ok bo lustro wyjeżdża ,aż poza plastikową osłonę lusterka a mimo to nie pokazuje tak jak powinno.
Wygląda na to że faktycznie mechanizmy są osadzone ciut inaczej..... Da się to na pewno poprawić ale obawiam się że to będzie akcja ślusarska....