Moje sa takie same.
Printable View
Ja oryginalnie nie miałem żadnych. Ale do ori dywaników które kupiłem były właśnie te ze zdjęcia kolegi stawu
W mojej 159 mam oryginalne dywaniki i zaczepy takie jak w 1 poście.
A kojarzysz czy elementy przytrzymujące dywanik wyglądają tak jak te na tej aukcji:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2667400516
bo podobno są one identyczne jak oryginalne?
Może zmienili w którymś momencie dywaniki i stopery... A kiedy je kupowałeś? Moje są kupione w Carseriwisie jakoś na początku tego roku.
Co do foto z 1 postu to tak wlasnie wyglada cały stoper jesli chodzi o ta cześć na wykladzinie. W dywaniku jest okragly klips który sie w te wpina.
Jak coś znajdziesz to daj znać bo ja właśnie też szukam w/w klipsów. Mam w podłogę wkręcone 4 pary mocowań dla dywaników pokazane na zdjęciu w pierwszym poście i wydaje mi się, że powinny być do nich jakieś zaczepy co trzymają dywanik (co potwierdza kolega oops2k). Jedyne co znalazłem, co może pasować to aukcja na allegro z moich wcześniejszych postów, jednak szukam potwierdzenia aby nie płacić za coś co nie będzie pasować (sprzedający twierdzi, że zaczepy są identyczne z oryginalnymi).
A mógłbyś zrobić zdjęcie tych klipsów lub ewentualnie powiedzieć czy te z aukcji są takie same jak Twoje, pasujące do zaczepów ze zdjęcia z 1 postu?
Takie stopery powinniście znaleźć w większości sklepów motoryzacyjnych, u mnie komplet (chyba 8, czy 10 szt.) kosztuje 10,00 zł - stoperów jest 100 000 rodzajów, albo coś koło tego - ale wszystkie (chyba) mają tę samą zasadę działania, czyli jedną część wkręca się w wykładzinę samochodu, a drugą umieszcza w dywaniku - klipsy wpinają się w siebie - a, więc nie szukaj jakichś oryginałów, tylko kup po prostu komplet gotowych i jeśli górne nie przypasują Ci, do tych które masz wkręcone, wykręć je i wkręć te od kompletu.