Żadna różnica w samym sprzegle,różnica w opakowaniu.Ja wymieniłem na luka.
Wysyłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk 2
Printable View
Trzeba zwracać uwagę niektóre sprzęgła Luka są regenerowane,a Valeo występuje w dwóch zielone opakowania i brązowe/classic/ tańsze od zielonego i jakość troszkę słabsza.
- - - Updated - - -
Rodzajach-chciałam dodać.
Ja do swojej pierwszej włożyłem Valeo
Do Alf moim zdaniem jednak najlepsze Valeo ale raczej tylko w zielonych pudełkach o tym pamiętajcie.
Ja do 156 JTD 8V 5 lat temu założyłem komplet Sachsa, jeżdżę nadal na nim a przebieg tego sprzęgła to 97 tyś km, nic się nie dzieje jestem zadowolony. W CW JTD 16V sprzęgło założone Valeo w 2008r, po przebiegu 120tyś km, urwało się ucho łożyska oporowego, tarcza i docisk były jeszcze w dobrym stanie ok. połowa zużycia, założyłem nowy komplet Valeo.
Bo z tego co zrozumiałem tamte drugie są ponoć troszkę gorsze jakościowo
a ja kupowałem valeo w pudełku w paski ( org. ) w ASO
i mało tego - na zielone było mniej gwarancji niżna to "fiatowsko/ alfowsko/lanciowskie" pudełko
więc pytam ponownie :
czemu "zielone" ??
W brązowych pudełkach nazywa nazywa się Valeo Classic jest to sprzęgło produkowane dla samochód które mają powyżej 10 lat/jeszcze nie do wszystkich modeli są one dostępne,będą wdrażane stopniowo/ są tam zastosowane trochę inne materiały,głownie chodzi o to by cena była niższa o co najmniej 10% i co za tym idzie żywotność też jest niższa/np.zielone średnia żywotność 150 tys.km,brązowe 120-130 tys./Taki ukłon w stronę Europy Wschodniej gdzie nikt nie chce przepłacać za części każdy chce tanie i dobre!
- - - Updated - - -
Gwarancja jest taka sama w jednym jak i w drugim przypadku.
ja miałem pudełko w paski "orginal ricambi" czy jakoś tak
na to było 3 lata gwar
a na to "zielone" 2 lata
brązowego pudełka valeo nie znam
- - - Updated - - -
i skąd masz to info opisane powyżej ??