Cytat:
Napisał Konrado
już napisałem jeżeli 1.9 16v to po IIpoł. 2006 r - wyeliminowano kilka poważnych błędów
Printable View
Cytat:
Napisał Konrado
już napisałem jeżeli 1.9 16v to po IIpoł. 2006 r - wyeliminowano kilka poważnych błędów
Jak się dba tak się ma - to powiedzenie w przypadku wszystkich samochodów nie tylko alf się sprawdza Auto dostaje porządnie w tyłek ale ja też mu coś daję. Olej i filtry częściej niż przewiduje instrukcja bo co 10tys km i normale przeglądy w ASO co każde 20tys km. Poprzednią Alfę jak sprzedawałem z przebiegiem ok.140tys km była również w idealnym stanie technicznymCytat:
Napisał sedicivalv0le
No fajnie ale 156 skonczyli produkowac w 2005 roku. Wiec jak to jest??Cytat:
Napisał sedicivalv0le
Ktory silnik lepszy? 1.9 8v, 1.9 16v czy zwykle 2.4 ?
Podniosłem moc i moment o 15% i dodatkowo tuner wypłaszczył przebieg krzywej momentu obrotowego. Spalanie pozostało na niezmienionym poziomie (miasto 8-9l trasa 6-7l). JTD to praktycznie bezawaryjne silniki, nie biora oleju - więc nie masz czego się obawiać. Modyfikacje silników 16v polegały generalnie na zmianie oprogramowania sterującego.Cytat:
Napisał Konrado
To jaka aktualnie masz moc ?
produkcja sie skonczyla w 2006 roku,zas crosswagon w 2007 roku.Cytat:
Napisał Konrado
Jakies dane potwierdzajace to? Wydawalo mi sie ze w 2006 roku 156 zastapilo 159.Cytat:
Napisał Korczu
Cytat:
Napisał Konrado
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...e&pageNumber=1
na www.mobile.de poszukaj sobie i znajdziesz wiecej dowodow.
Cytat:
Napisał Konrado
sam sobie odpowiedziałeś, dopiero w 159 była ulepszona wersja 1.9 16v
1.9 8v - mniej wysilona jednostka, mniej pali , większa trwałość, słabsze osiągi oczywiście
1.9 16v - wysilona konstrukcja, więcej pali , dobre osiągi
2.4 - ciężar i jeszcze raz ciężar, zawiecha ma co robić, wyższa kultura pracy, duży moment obrotowy
co kto woli
Niestety :(Cytat:
Napisał sedicivalv0le
pzdr