-
Przerabiałem team bo miałem tak samo. Silniczek miałem walnięty.
Po założeniu drugiego tez mialem tak ze albo zimno albo ciepło a na srodku ustawiał sie jak chcial.
Musiałem go wyjąć i ustawić na max zimno przy podpietej kostce i tak samo ustawic recznie klapę nagrzewnicy. Dopiero wtedy założyłem silniczek i teraz ogrzewanie działa normalnie
-
witam u mnie z dnia na dzień tez pojawiły sie takie cuda. mam na max zimno dmucha zimnem a jak dam na 18 to leci do samego końca na max ciepło, ale jeszcze tydzień temu wszystko dobrze działało. czy to oznacza że silniczek do wymiany ??? aha i podpowiedzcie mi jeszcze gdzie szukać tego silniczka, jak sie do niego dostać ????
-
U mnie to samo (od niedawna), ale nie przeszkadza mi to tak bardzo, bo ja tylko na przejażdżki rekreacyjne ostatnio Alfą jeżdżę :) Jednak prędzej czy później trzeba będzie to zrobić. Każdemu kto ma taki problem polecam sprawdzić kostkę od ogrzewania najpierw - jedną z tych przy akumulatorze, bo koszt takowej to jedynie 10zł. Jak nie pomoże to wtedy zmieniać silniczek.
-
Najlepiej wyjąć schowek z przodu od strony pasażera.
Trzeba zdjąć boczek ten przy prawej nodze pasażera. Będziesz miał tam dwa silniczki. Jeden od ustawiania kierunku nawiewu a drugi od ustawiania temperatury właśnie.
-
dobra panowie mam już wszystko co potrzebne do naprawy teraz potrzebuję opis który silniczek jest od czego ?? za schowkiem sa dwa a po przeciwnej stronie jeden.