witam
mi również nie działało więc wymontowałem panel i okazało się że ścieżki są utlenione. na allegro kupiłem identyczny panel chyba za 100 zł , podmieniłem i jest git:)
pozdrawiam
Printable View
witam
mi również nie działało więc wymontowałem panel i okazało się że ścieżki są utlenione. na allegro kupiłem identyczny panel chyba za 100 zł , podmieniłem i jest git:)
pozdrawiam
W systemie masz opcje, ktora wylacza otwieranie z guziczka. Zobacz sobie w instrukcji.
Dzisiaj obadam i dam znac . A co do panelu to gdzie on sie znajduje i jak wyglądabo nie mam zielonego pojęcia? to jakas płytka scalona ?
Panel to to co masz pod przyciskami. zeby się do niego dobrac musisz ściagnąć cały ten zestaw oświetlenia i przycisków
Dzisiaj sprawdziłem co z tymi ustawieniami i tam przestawiłem, i działa:)
No i sukces chodziło o ustawienia w komputerze samochodu hehe klapa działa jak ulał :) tylko moje paluchy pocykaly i wtedy to poprzestawialem ;/ dzieki za info.
Witam
Panowie u mnie sprawa jest tego typu iz padł mi alternator i jechałem autem do zupełnego rozładowaniu aku. Zgasiłem silnik i jeszcze aku mial prąd żeby właczył sie zapłon i nawet troszkę szyby chodziły ale bagażnik już sie nie otwierał - ani z pilota ani z guzika w kabinie. Wymieniłem alternator ale nadal nie działa otwieranie bagażnika - tzn. jest taka dziwna akcja: jak próbuje otworzyc bagażnik przed odpaleniem silnika to nie reaguje zupełnie ale wystarczy że odpalę silnik, przejadę się chwilkę i już moge otworzyć i z kabiny i z pilota. Ale jak potem zgaszę silnik i przypuścmy auto 10min postoi to już znów się nie chce otworzyć.
Mam dośc słaby akumulator i naładowany jest całkiem ok - wszystko chodzi dobrze oprócz tego bagażnika. Ma ktoś jakiś pomysł co to może byc ?
Pozdro
i czy w razie czego można otworzyć bagaznik jakoś z kluczyka ?
panowie podpowiedzcie coś co to może być bo jutro ruszam do chorwacji a to mi troche komplikuje sprawę
pozdro
U mnie problem z otwieraniem bagażnika z guzika na klapie wyleczyłem w nastepujący sposób. Odłączyłem akumulator na kilkanaście minut po czym znów podłączyłem. O dziwo przez kilka minut nie chciało mi działać ani otwieranie z pilota ani z klapy. W menu na kompie jest też opcja Indep. boot lid, czy coś w ten deseń, z pamięci trudno mi powiedzieć. Pomogło przestawienie tej opcji z off na on i ponownie z on na off. W międzyczasie pojeździłem autem kilka minut. Efekt taki, że teraz mam ustawione na off i działa zarówno z pilota jak i po wciśnięciu guzika na klapie. Kamień spadł mi z serca bo myślałem, że bez rozkręcania się nie obejdzie, a tu proszę, miła niespodzianka.