Na odwrót kolega się pomylił chciał napisać na pewno że żadna pompa nie ma tulejek tylko i wyłącznie łożyska!
Na odwrót kolega się pomylił chciał napisać na pewno że żadna pompa nie ma tulejek tylko i wyłącznie łożyska!
A niby dlaczego nie? Ja kiedyś regenerowałem pompę wody do silnika od 75 1.8Turbo dostałem najlepsze łożysko i wirnik nowy bardziej wydajny wszystko w cenie nowej więc da się regenerować. miałem idealnie taki sam problem, luz na łozysku, wyciek płynu, pompa mocno hałasowała a wszystko przez za mocno napiety pasek klinowy
Dzięki za odpowiedz :) Jutro się dobiorę do tej pompy nie będę jej regenerował kupię nową pewnie koszty regeneracji takiej pompy są niewiele mniejsze niż kupno nowej.
A pytałeś ile kosztuje nowa a ile części? Jest bardzo dużo zamienników pomp,ale wszystko zależy co kto lubi,wymianę czy majsterkowanie.
- - - Updated - - -
Odpowiem tak samo jak koledze powyżej zależy kto co lubi majsterkowanie czy wymianę czy jeszcze jedno czy to się opłaca i czy będzie działać!
Nie chce mi się majsterkować i biegać za częściami a później tego składać czy oddawać do specjalisty wole nową dobrą pompę;)
Firmy są różne trzeba dobierać dobrę zamienniki a nie najtańsze.Pozdrawiam ANET.
- - - Updated - - -
P.S.Póżniej nikt nie będzie miał żadnych problemów!