przy skosie z wlotem z kratką ucieknie z prześwitu przybajmniej 3,5 cm plus grubośc blachy jaką sie zastosuje .tak że to będzie prawie 4 cm a 146 i tak ma niski prześwit a z tak opuszczoną płytą wszystkie krawężniki sie zaznaczy...
Printable View
przy skosie z wlotem z kratką ucieknie z prześwitu przybajmniej 3,5 cm plus grubośc blachy jaką sie zastosuje .tak że to będzie prawie 4 cm a 146 i tak ma niski prześwit a z tak opuszczoną płytą wszystkie krawężniki sie zaznaczy...
a może macie jakiś fajny pomysł na osłonę misy blacha?? bo już drugi raz w ciągu 6 miesięcy roztrzaskałem misę w TS :/
Gratuluje zdolności :).Nie potrzeba żadnych kratek itp w osłonie silnika.Powietrze do chłodzenia nie wpada od spodu auta a od przodu!Druga sprawa to osłona która miała by chronić przed rozwalaniem miski musi być dość gruba,problem to też mocowanie osłony w przedniej jej części.Bo nie ma tam do czego przykręcić.
nie zgdze sie z tym że nie ma do czego przykręcić.nie wiem czy zdejmowałeś zderzak ale jak być nie widział zderzak jest od spodu przykręcony przynajmniej w 2 miejscach w mniej więcej na wysokości kierunkowskazu.poza tym pod chlodnicą za takim plastikowym faruchem jest metalowe wzmocnienie i wystarzy tam dospawać dwie nakrętki i po krzyku.
To ja mam pytanie.
Ile realnie waży taka płyta?
"... I guess it's just the way I'm wired."
Jak z blachy stalowej 2-3mm to około 10do 13 kg powinno warzyć a jak byś aluminium zastosował to odpowiedni mniej.ciężar znaczny ale przynajmniej ja uwarzam że warto mieć coś takiego.po świetach ruszam z robieniem szablonu.
Znacznie mniej czyli ile? 5-6 kg?
"... I guess it's just the way I'm wired."
dokładnie to ja ci nie jestem w stanie powiedzieć ale myśle że to będzie przedział między 7 a 8 kilo.
wiem, że chodzi o TS'y tutaj, ale czy ktoś widział coś takiego do boxerów?