U mnie również na + pokazuje dobrze. Tzn okłamuje max 0.5*C :D Ale jak jest na minusie to już 2,2-5*C pokazuje mniej niż jest ;)
Printable View
U mnie jest to samo .
Dodam jeszcze że po kilkudniowym postoju w garażu ( auto otwarte) nie odpali silnika bez uprzedniego włożenia metalowego kluczyka w drzwi !!!!
Coś jest na rzeczy chyba ....
Zamek z pilota ma się zamykać i otwierać niezależnie od tego jak jest zimno na dworze(i chyba tak w większości naszych aut jest). Temat założony był po to aby uzyskać informacje gdzie grzebnąć, aby naprawić niedziałające, jak się okazuje w tym wątku, w niskich tem. centralne zamki. W moim przypadku przy - 10 zamknął normalnie, ale po godz. nie otworzył, pilot nie łączył się z centralką (nie wiem gdzie w 159 ona jest) bo kierunki nie zamrugały. Po otwarciu kluczem centralny znowu działa poprawnie, aż do kolejnego zawieszenia (bateria w pilocie nowa).Przy tem. dodatnich centralny zawsze działa poprawnie. ł
Moim zdaniem minusowa temp to zbieg okolicznosci ,moja miala zawieszke w plusie,w minusie nigdy
A może sprawdzić baterie w pilocie?? Ja miałem podobne objawy. Podchodzę do samochodu pstryk a tu nie działa. No to kluczyk. Odpalam samochód, chodzi parę minut. Po zgaszeniu centralny działał. Problem zniknął właśnie po zmianie baterii.
U mnie jak przy -10 nie otworzył, prosto od samochodu poszedłem wymienić baterię i nic to nie dało (zapasowy klucz w domu też nie otworzył). Teraz tem. jest dodatnia i nie ma żadnych problemów z centralnym. Zobaczę co się będzie działo jak znowu przymrozi.
Może to poprostu jakiś siłownik przymarza albo coś mechanicznego w zamku i stąd te problemy?
To nie to, bo pilot jednocześnie nie włącza kierunków, a z klucza wszystkie drzwi otwierają się normalnie. Ewidentnie w moim przypadku przy dużych mrozach pilot nie łączy się z centralką (nadal nie wiem, gdzie ona się znajduje).
Nowy aku. Bosch74/680 założyłem miesiąc temu( Bellę kupiłem latem z 2 letnim aku. 54/380 i o dziwo wolniej kręcił, ale autko zawsze odpalało).