-
W mojej dzieje się podobnie tzn:
Jak odpalam silnik to tylna wycieraczka robi sobie czasem pełen czasem nie pełen cykl ponadto przy zamykaniu samochodu z kluczyka potrafią się przednie wycieraczki lekko ruszyć tak o 3, 4 cm i każde naciśnięcie pilota podnosi je coraz wyżej.
Kolejnym problemem który zauważam to zamknięcie centralnego podczas jazdy też potrafi ruszyć wycieraczkami ale również dodatkowo wywali komunikat o problemie z poduszkami pasażera.
Ktoś miał z was takie problemy lub ma wizje co z tym zrobić.
-
Jak pisałem niżej miałem ten sam problem. Po naprawie zamka bagażnika, naprawiła się sama wycieraczka, czy może po naprawie wycieraczki naprawił się sam bagażnik, choć ASO jak wynika z faktury naprawiała bagażnik, był to problem podobno zawilgocenia wiązki elektrycznej, jednak obecnie nie działa środkowe górne światło tylne...no i co jakiś czas nadal (mimo że to było już naprawiane) przy przekręcaniu włącznika tylnej wycieraczki wskazuje komputer że bagażnik jest otwarty, po czym po sekundzie komunikat znika i wszystko gra....podejrzewam że awaria tylnego światła jest powiązana z tą wiązka elektryczną jak i powiązana z zamkiem bagażnika oraz tylną wycieraczką.
Czasem mam wrażenie że to auto żyje trochę własnym życiem...
-
witam
u mnie jest / bylo to samo...
po pierwsze sprawdzcie wiazke elektryczna w miejscu przejscia z klapy do srodka auta....tam jest taki gumowy lacznik...a w srodku wiazka kabli...
daje glowe ze polowa ma poprzecinane izolacje..zaizolujcie......
-
Witam !
Po zaizolowaniu wszystkich przewodów wszystko wróciło do normy.
W sumie trochę lipne wykonanie przez fabrykę...
-
Hej, u mnie tylko po włączeniu ogrzewania tylnej szyby, wycieraczka zajmuję najniższe położenie (jakby naciska w przeciwnym kierunku) i tak samo pojawia się sygnalizacja otwartego bagażnika...
Ktoś może poradzić ASO w Gdańsku w dobrej cenie i żeby kumali w elektronice